Lyckat landslagsuppehåll bonus för Blåvitt

Landslagsuppehållet gav flera fina framträdanden för IFK Göteborgs spelare. Det ger ytterligare skjuts inför den allsvenska slutspurten.
– Det är otroligt glädjande för oss, säger tränaren Poya Asbaghi.

ANNONS
|

August Erlingmark gjorde både mål och assist i det svenska U21-landslaget som vann båda sina matcher under den senaste samlingen. Adil Titi fick bära kaptensbindeln när U20-landslaget slog Norge och föll med uddamålet mot Frankrike. Emil Holm fick speltid i samma matcher. Noah Alexandersson startade för U19-landslaget.

Och för Georgien gjorde Giorgi Kharaishvili sitt första landslagsmål.

LÄS MER:Blåvitt-stjärnan med historiskt mål

De senaste veckorna har bjudit på många fina blåvita insatser – även om det var 14 dagar sedan laget föll med uddamålet mot Malmö FF.

– Det ger personligt självförtroende för de här spelarna. Det är unga spelare det handlar om. Det är lätt att glömma men Giorgi är ung. Sätter du honom i Malmö är han deras stjärnskott, deras talang, säger Poya Asbaghi efter söndagens träning och fortsätter recensera sina adepters landslagsuppdrag.

ANNONS

– August är en otroligt viktig spelare för U21-landslaget. Man blir inte bara imponerad över att han gör mål och assist. Det handlar också om hur U21-landslaget spelar med kontra utan honom. Han är väldigt viktig för balansen, precis på samma sätt som han är viktig för oss.

– Och Adil får vara kapten i nästa ungdomslandslag. Det betyder otroligt mycket för oss som klubb att visa att vi har de här spelarna på gång. Det skickar signaler till spelare i vårt lag att de får belöning nationellt om de gör det bra hos oss.

"Har varit en väntan"

Adil Titi har dragits med sjukdom under helgen och är tveksam till deltagande. De andra spelarna som varit i väg och imponerat för sina respektive landslag är dock fullt friska – däribland Giorgi Kharaishvili som fick kliva av landskampen för sitt Georgien med huvudsmärtor. August Erlingmark fick efter många om och men spela för U21-landslaget och visade direkt att han är en viktig spelare i Roland Nilssons bygge.

– Det var kul. Det har varit en väntan på det och jag är väldigt glad att vi tog sex poäng och att jag fick spela och lyckades göra mål och poäng. Det är inte så vanligt nuförtiden.

ANNONS

Vad tar du med dig till allsvenskan från landslagsmatcherna?

– Man får med sig lite självförtroende, men det är inte så att jag kommer hit på något annat sätt nu jämfört med tidigare.

ANNONS