Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Lyckad comeback för "Paka": "Otroligt skönt"

Här kommer ett glädjebesked till alla blåvita fans. Den otursförföljde talangen Patrik Karlsson-Lagemyr, 20, har gjort comeback efter sin senaste långtidsskada. – Otroligt skönt att få spela match igen, säger han efter måndagens 1-0-seger över Jönköping Södra i U21-serien.

Det är ingen överdrift att kalla det ett skadehelevete, det som började i juli förra året när IFK Göteborgs Patrik Karlsson-Lagemyr fick en spricka i foten. Skadan höll honom borta från spel i åtta månader innan det var dags för comeback i en U21-match mot Halmstads BK i mars.

Men efter bara en kvarts spel var oturen framme igen. ”Paka” drabbades av en fraktur på knäskålen i vänster knä och blev borta i ytterligare drygt fyra månader. I måndagens U21-match mot Jönköping Södra gjorde han comeback igen.

"Skönt att ta sig igenom det utan några nya skador"

–  Det är otroligt skönt att få spela match igen och väldigt skönt att ta sig igenom det utan några nya skador. Man har ju varit lite orolig efter den förra matchen, säger Patrik Karlsson Lagemyr efter matchen och fortsätter:

– Jag har tänkt en hel del på den. Det hade varit konstigt annars. Men jag har snackat med både vår psykolog och flera andra i laget och de har hjälpt mig att fokusera på rätt saker.

"Gällde bara att överleva i 45 minuter"

Måndagens match spelades på Kamratgårdens nya hybridplan och IFK Göteborg vann med 1-0 efter ett frisparksmål av Adil Titi. ”Paka” spelade de första 45 minuterna.

– Det var en ganska jobbig match. De hade mycket boll och vi fick försvara oss mycket, men det var framförallt kul att äntligen få spela igen.

Hur ser den närmaste framtiden ut för dig nu?

– Det vet jag inte exakt. Men det är bara att fortsätta träna på så kommer jag att komma in i det mer och mer. I dag gällde det bara att överleva i 45 minuter.

Hur sugen är du på att spela i Allsvenskan igen?

– Självklart väldigt sugen. Det har jag varit ända sedan jag blev skadad igen. Jag längtar till Gamla Ullevi.