Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Luxemburgs storstjärna missar mötet med Blågult

Luxemburg har drabbats av ett tungt avbräck inför VM-kvalmötet med Sverige. Lars Krogh Gerson, till vardags i Gif Sundsvall, missar matchen. – Det är aldrig en nackdel när motståndarna saknar ordinarie spelare, säger Blågults förbundskapten Janne Andersson.

På fredagskvällen väntar Janne Anderssons andra match som svensk förbundskapten när Blågult tar sig an Luxemburg på bortaplan. Och det svenska kvalmotståndet har drabbats av ett tungt avbräck då Lars Krogh Gerson, till vardags i Gif Sundsvall, missar matchen. 

– Det är aldrig en nackdel när motståndaren är av med spelare, men om det är någon fördel vet jag inte, säger den svenske förbundskaptenen när han svarar på frågan vad han tror Gersons frånvaro betyder för Luxemburg. 

Janne Anderssons hade Krogh Gerson i sin trupp mellan 2012 och 2015 när både mittfältaren och Andersson var en del av IFK Norrköping. Men en fotfraktur för Gerson gör nu alltså att mötet uteblir dem emellan uteblir. 

– Jag är väl medveten om att han är en bra fotbollsspelare. Så tråkigt för honom att han är skadad. Alltid tråkigt när fotbollsspelare skadar sig.

– Sen brukar jag säga att det är aldrig en nackdel när motståndaren är av med spelare, men om det är någon fördel vet jag inte, säger Janne Andersson om Gersons frånvaro.