Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Lundberg en av fyra skadade: Vi har otur

Viktor Lundberg klev av, kom in igen, men rullades sedan ut på bår. En av fyra skador på Häckenspelare i mötet med AIK.
– En bra match och en jämn kamp där vi har otur att få såna smällar som vi får, säger Lundberg.

Han hade en central utgångsposition mot AIK och var involverad i mycket av Häckens fina anfallsspel i den första halvleken. I den andra fick han dock en rejäl spark på foten av förre Häckenspelaren Ahmed Yasin – och tvingades till slut att byta.

– Det kändes väldigt konstigt efteråt. Han får en rejäl träff på foten och så viker den sig. Det klickar lite när jag går nu så det kan vara att jag fått en vridning i något ledband. Men det känns ändå ok, säger Viktor Lundberg efter matchen.

Hans fot och smalben är dock rejält bandagerat och med bara tre dagar till mötet med Östersund har Häcken för första gången i år en bekymmersam skadesituation. Rasmus Lindgren tvingades åka till sjukhus efter en smäll mot huvudet, Daleho Irandust klev av efter en smäll mot benet och Paulinho fick på stopptid en smäll mot axeln som gjorde att han var tvungen att kliva av trots att alla byten var gjorda.

– Ja, det var lite märkligt, först Rasmus, sedan jag och sedan Daleho och så Paulinho. Så andra halvlek blir ju som den blir. Vi hade en bra jäkla chans i första och skulle sparkat dit en eller två till kanske. Men sedan gör de ett fint mål och vi tappar lite i andra, säger Lundberg.

Själv fick han inte ens frispark efter att ha drabbats av Yasins dobbar, något som bland andra tränare Alm hade synpunkter på.

– Domaren sa att han inte träffade mig, men det är ju bara att kolla på foten. Yasin bad om ursäkt, det var ju inte meningen. Vi går båda efter bollen och han träffar min fot istället. Det är fotboll, säger Lundberg.

"Otur att få såna smällar"

Han ville heller inte skylla den tappade poängen på skadorna.

– Nej, AIK är skickliga på det de gör. Självklart rubbar det oss att vi får massa skador, men det är jämnt och tufft och två bra lag som kan spela fotboll. En bra match och en jämn kamp där vi har otur att få såna smällar som vi får.

För AIK var det 23:e raka matchen utan förlust och man fortsätter att skugga Hammarby i tabelltoppen.

– Det är ett starkt lag. Noggranna och med bra fotbollsspelare. Så de har fått till det bra, trots att de har mycket nya spelare. De spelar fin fotboll, säger Lundberg om sitt forna lag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.