Lukaku om att ersätta Zlatan: "Skickar råd till mig"

Evertons skyttekung Romelu Lukau är klar för Manchester United – där blir han Zlatan Ibrahimovics ersättare. I en intervju med ESPN uttalar sig belgaren om hur han ser på att ta över efter svensken. – Ibland skickar han råd till mig, säger Lukaku om Zlatan.

ANNONS
|

Efter lång tids spekulationer är Evertons målkung Romelu Lukaku redo att lämna klubben för att flytta några mil österut till Manchester och United.

Premier League-giganten presenterade affärenunder gårdagen och Lukaku själv har släppt bilder från när han läkarundersöktes. Och nu uttalar sig också 24-åringen om övergången. I en intervju med ESPNger han sin syn på klubbvalet, där han berättar att han ända sedan barnsben har drömt om att få representera United.

– Det är världens största klubb. Det är en klubb som är hungrig på att vinna ligan, att bli dominant i världen igen, säger Lukaku.

Han fortsätter:

ANNONS

– Vem hade sagt nej till världens största klubb? United har den bästa arenan i England, de bästa fansen – det är en perfekt utmaning.

"Zlatan var huvudpersonen"

Tidigare har det ryktats om att det skulle bli en återkomst i Chelsea för belgaren. Men ligamästaren hörde av sig för sent – Lukaku hade redan hunnit bestämma sig för att en flytt till Old Trafford.

–Jag gav mitt ord och tittar inte bakåt. Jag var redan mentalt förberedd på att bli en del av laget.

I United kommer måltjuven ta över rollen som anfallsstjärna efter Zlatan Ibrahimovic, som inte längre är en del av Premier League-giganten.

– Han var huvudpersonen i Manchester United och han är en spelare jag verkligen ser upp till. Jag lär mig av honom eftersom vi har samma agent och ibland skickar han råd till mig om hur jag ska bli bättre, säger Lukaku om Ibrahimovic.

ANNONS