Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DENNIS YLIKANGAS
Bild: DENNIS YLIKANGAS

Lugnande besked om Lindström

En knäskada tvingade Jakob Lindström att kliva av i segern mot Norrby – men efter slutsignalen kunde Öis läkare ge lugnande besked om mittfältaren.
– Det ska inte vara något allvarligt, säger Lars Peterson.

Med knappa halvtimmen kvar kände Jakob Lindström att det inte gick att fortsätta längre.

Mittfältaren hade redan dagen innan matchen mot Norrby haft ont i knäet, men bedömdes ändå vara i spelbart skick. Men det höll inte riktigt hela vägen till 90 minuter.

– Jag har haft lite problem med knäsenan. Jag hade ont i hela matchen. Konstgräset hjälper inte till direkt. I vissa situationer på det här underlaget blir det lite jobbigt och sedan fick jag såklart en smäll på knäet i början också ... mardröm, säger Jakob Lindström och fortsätter:

– Jag pratade med Roggan (Roger Nordstrand) och han sa "Det kommer släppa", men det gjorde det inte. Det blev bara värre och värre. Men det gick i alla fall i 60–65 minuter, det var skönt, fortsätter han.

Någon större fara för kommande matcherna känner Lindström dock inte. Och även Öis läkare Lars Peterson bekräftade efter matchen att knäproblemen inte är något av den allvarligare sorten.

– Han har den här känningen i senan, där han har ont. Men det ska inte vara något allvarligt.

"Varit kul om det blev nerv"

Trots skadeproblematiken var det en strålande glad Lindström efter slutsignalen. 25-åringen var nöjd och belåten över tre inspelade poäng – även om han inte tycker att laget bjöd på någon glimrande insats.

– Det var en rätt tråkig match, man ville inte göra några misstag. Bollen spelades mest runt. "Pålle" (Daniel Paulson) gjorde det fint på målet, men i övrigt hände det inte så mycket. Det var väldigt chansfattigt.

– Det är svårspelat här. Det är en helt annan grej att spela här mot att spela på gräs. Det går jävligt fort, så det gäller att sätta passningarna rätt annars sticker de iväg. men det kändes okej. Det var skönt att vinna.

Segern betyder att det fortsatt finns en gnutta hopp i Öis-lägret om att den allsvenska kvalplatsen ska gå att nå. Även om AFC Eskilstuna är fem poäng före, med en match mindre spelad.

– Vi har sagt att vi ska ge oss själva en chans här nu. Det hade varit kul om det hade blivit lite nerv och att vi hade haft något att verkligen spela om in i det sista, säger Lindström.

"Kan jag störa mig som fan på"

I och med vinsten har Örgryte på de sju senaste matcherna fem segrar, ett kryss och en förlust.

En formkurva på uppgång.

Med tanke på er fina form, känns det extra tungt att då blicka tillbaka på er tunga svit i somras med elva raka utan vinst? Någon seger där och ni hade haft ordentlig kontakt nu ...

– Många frågar om vi inte grämer oss över sommaren. Det är klart att det var tråkigt att vi inte hade bättre flyt då, å andra sidan var det rätt många matcher i våras som tippade över till vår fördel. Då vi hade ett jäkla flyt. Jag tycker att flera matcher under den tunga perioden var helt okej, vi mötte alla topplagen och det fanns matcher vi kunde ha vunnit.

Han tillägger:

– Men om det är någon match jag verkligen grämer mig över så är det J-Södra borta nu i höst. De gjorde 2–2 i 95:e minuten och då hade vi haft två frilägen innan dess där vi kunde punkterat matchen. Den kan jag störa mig som fan på.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.