Lugnande besked kring Örgryte-duon

Två skador – två lugnande besked från Örgrytes lagläkare Lars Peterson. Både Filip Almström Tähti och Jakob Lindström väntas vara spelbara redan nästa match.
– Det ser positivt ut, säger Lars Peterson.

ANNONS
|

Det såg illa ut när Filip Almström Tähti tvingades lämna toppmötet borta mot Varbergs BoIS.

Strax innan halvtidsvila fick försvararen hjälpas av planen efter en knä mot knä-kollision.

Av allt att döma såg det dock värre ut än vad det egentligen var. Tre dagar senare ger Örgrytes lagläkare, Lars Peterson, ett lugnande besked.

– Det blev en blödning i mjukdelarna och då gör det ju ont, men det är ingen instabilitet. Det verkar mer som att det var ett yttre våld som inte orsakade några strukturskador. Så det ser bra ut.

Han tillägger dock:

– Det enda man kan vara lite orolig för är om han fått krosskada i märgbenet innanför det hårda benet. Men vi följer honom dag för dag.

ANNONS

Tähti har dock redan börjat träna och det finns goda förhoppningar att han ska kunna spela redan på tisdag mot Halmstad.

– Vi testar honom lite hårdare i slutet på veckan. Är det något som inte går rent då så gör vi nog en kompletterande röntgen.

Så det finns möjlighet att han spelar nästa match?

– Ja, det enda problemet är att han inte kan underhålla sin träningsnivå. Men det får man ta ibland,

Mittfältaren skadad på träning

Någon som inte ens fanns med på planen mot Varberg var mittfältaren Jakob Lindström. Detta efter ett beslut som togs under matchvärmningen.

– Det var så att han fick en spark mot underbenet, bakifrån, och fick en blödning i vadmuskeln under lördagens träning. En sån blödning kan antingen avta eller öka och på söndagen hade den ökat. Under uppvärmningen märkte vi att han fick ont, då kan det blöda vidare om man anstränger sig.

Så det var mer en säkerhetsåtgärd att inte spela honom?

– Precis. Vi tyckte inte han skulle förvärra det genom att gå in och spela, om det inte blev kris. Så då sa vi ”Det kommer fler matcher va?”.

Även Lindström kan vara spelbar mot Halmstad om allt går som det ska för mittfältaren.

ANNONS

– Ja , vi testar dem båda två fortlöpande här. Men jag tror inte vi kan ge ett riktigt besked förrän på måndag.

ANNONS