Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Lugnande besked efter otäcka smällen: "Har lite huvudvärk"

Första matchen från start - då var oturen framme för Elias Omarsson. Efter en otäck kollision med Sotirios Papagiannopoulus, där Omarsson fick två smällar mot huvudet, fick islänningen bytas ut.

Han har fått nöja sig med inhopp under allsvenskans tre första omgångar. Borta mot Östersunds FK fick Elias Omarsson chansen från start som ensam anfallare framför Sören Rieks. 

Då slutade det allt annat än roligt för islänningen. I slutet av den första halvleken lyftes en boll upp mot Omarsson. I duell med hemmalaget försvarsspelare Sotirios Papagiannopoulus kolliderade 22-åringen olyckligt. Papagiannopoulus nådde högst och såg i samband med det ut att träffa Omarsson, som försökte ducka sig undan duellen, med ett knä i huvudet. 

– Jag fick en knuff av deras andra försvarare som gjorde att jag tappade balansen, och sen träffade han mig med sitt knä i huvudet, säger Omarsson.

Anfallaren vred sig i smärtor och var länge liggande på planen innan han med hjälp kunde ledas av. Teknikern kom aldrig tillbaka i matchen utan fick kliva av och ersättas av Tobias Hysén i den 40:e minuten. 

– När jag låg där tänkte jag att det bara var att köra vidare men sedan svullnade ögat och jag fick svårt att se och fick ont i huvudet, så hade jag spelat vidare hade jag bara kunnat köra på 50 procent, det var mest en försiktighetsåtgärd.

Någon större fara ska det alltså inte vara för Omarsson som räknar med att vara spelbar mot Hammarby på onsdag.

– Nej, jag är redo för att spela då, det var mest en försiktighetsåtgärd. Jag har lite huvudvärk nu, men en doktor och Fredrik Larsson (sjukgymnast i IFK Göteborg) har tittat till mig och de säger att det inte är någon fara. 

Hur känner du nu, när du äntligen fick chansen från start, så tvingas du utgå skadad?
– Ja, det var ju tråkigt att jag inte kunde fortsätta men det var bättre för laget att Tobbe kom in. Vi har bara spelat fyra matcher och det är en lång säsong kvar. Jag ska bara fortsätta kämpa och kriga vidare, då är jag säker på att jag kommer få fler chanser.