Lucas Werdelin skakar hand med Häckens Johan Hammar.
Lucas Werdelin skakar hand med Häckens Johan Hammar. Bild: BK Häcken

Lucas, 15, reste ensam till Norge för att se Häcken spela

Ensam på tåget upp till Sarpsborg. Och så en förlust ovanpå det. Lucas Werdelins fredag avslutades dock på bästa sätt. 15-åringen fick käka middag med BK Häcken och dessutom åka med spelarbussen tillbaka till Göteborg.
– Att laget visade den uppskattningen känns jättebra, säger han.

ANNONS
|

Vad gör man när ens föräldrar inte är speciellt fotbollsintresserade, men man själv vill åka från Göteborg till norska Sarpsborg för att se sitt lag spela träningsmatch?

Man gör som Häcken-supporten Lucas Werdelin, 15.

1. Ber om lov.

2. Bokar tågbiljett.

3. Drar.

– Det är mitt sätt att visa att jag älskar klubben och vill stötta dem i med- och motgång. Och mina föräldrar vet att jag fixar det själv, säger Lucas Werdelin som var ensam Häcken-supporter på småkyliga Sarpsborg Stadion.

– Jag tror att sportchefens son var där, men annars var det bara jag som hade Häcken-kläder på mig.

ANNONS

– Det gjorde dock inget. Det var många Häcken-spelare som kom fram och hälsade.

Efter träningsmatchen, som slutade med Häcken-förlust (0–2), bjöds Lucas Werdelin dessutom in för att käka middag med laget.

LÄS MER:Stahre nollade Häcken i Sarpsborg

Och så fick han en plats i spelarbussen hem till Göteborg.

– Jag tror att det var Yasin (Ahmed) som sa att de hade fixat en plats. Mitt tåg skulle inte gå förrän om tre timmar så nu kom jag hem snabbare. Och det var roligare att åka i bussen än själv på tåget.

"Hoppas Sonny får in lite offensiv spets"

Lucas Werdelin har aldrig spelat fotboll själv. Och egentligen aldrig varit speciellt intresserad av sporten överhuvudtaget.

Förrän han fastnade för BK Häcken vill säga.

– Det enda laget som jag har hållit seriöst på är Häcken. När jag var yngre höll alla på Blåvitt, men det kan jag säga att jag skäms för i dag!

Lucas Werdelin fortsätter:

– Jag gick på någon IFK-match per säsong då, men sedan började jag gå på Häcken. Och det bara fortsatte jag med. Man känner sig väldigt bra med i gemenskapen. Förra säsongen började jag stå i klacken och åka på bortamatcher. Och till i år har jag både årskort och bortakortet!

Då lär det bli ännu mer resande framöver?

ANNONS

– Ja, runt om i hela Sverige!

Vad tror du om Häckens säsong då?

– Jag tror att det kan bli bra! Vi har mycket talang, men jag hoppas att Sonny (Karlsson, sportchef) får in lite offensiv spets. Det kan vi behöva. Jag tror att Jasse (Tuominen) kan ersätta Jeremejeff (Alexander) och jag hoppas att Yasin (Ahmed) kan göra fler mål och att "Dalla" (Daleho Irandust) ta ytterligare steg. Men vi skulle behöva en offensiv spelare till som vi vet går in och gör sina tio mål.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS