Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Lotta Schelins besvikelse – nekas sjukpenning

Lotta Schelin besväras fortfarande av huvudskadan som tvingade henne avsluta fotbollskarriären.
Men hon får ingen sjukpenning, det skriver GT.
– Jag har varit väldigt besviken och frågande till hur allt det här fungerar. Alla mina läkare har kunnat intyga hur det ligger till, säger hon till tidningen.

I augusti 2018 meddelade Lotta Schelin, en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, att karriären är över, detta efter en lång sjukskrivning på grund av en huvudskada.

Sedan i höstas jobbar hon deltid för Frölunda HC men hon är ännu inte helt återställd efter skadan.

– Det har gått jättemycket framåt, men jag är fortfarande en bit från att vara hundraprocentig. Jag har en mycket bättre vardag i dag än förut, men har inte börjat träna än och så där, säger Schelin till GT.

Enligt tidningen jobbade hon under 2019 ungefär 20 procent. Trots det får hon ingen sjukpenning.

Meste målskytten genom tiderna

Tidningen skriver att både Försäkringskassan och sedan Förvaltningsrätten bedömer att hon är 100 procent arbetsför.

– Det är ett väldigt speciellt system när man hamnar i de här lägena. Jag klarar mig, men jag har verkligen förståelse och sympati med de som fajtas. Hur man ska kunna gå från 100 procent sjukskriven till att vara 100 procent arbetsför över en natt förstår jag inte. Jag har varit väldigt besviken och frågande till hur allt det här fungerar. Alla mina läkare har kunnat intyga hur det ligger till, säger 36-åringen.

På seniornivå representerade Schelin Mölnlycke IF, Göteborg FC, Lyon och Rosengård. Hon är den främsta målskytten genom tiderna i svenska landslaget med 88 mål, på sina 185 landskamper.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.