Lotta Schelin: "Vi har inte en chans"

ANNONS
|

Allt fler lag på kontinenten storsatsar på damfotbollen. I England spelar redan bland andra Hedvig Lindahl i Chelsea och Kosovare Asllani i Manchester City. I Frankrike har både Montpellier, Lyon och PSG varit hem åt svenska landslagsspelare de senaste åren.

Tyska lag har länge funnits med i Europatoppen. Men de senaste åren har allt fler storklubbar lagt ner pengar och intresse i en damlagssatsning. Lotta Schelin, som återvände till Sverige efter flera år i Lyon i somras, menar att svensk fotboll går en tuff motståndare till mötes framöver.

– Det blir tuffare för oss att hävda oss internationellt, det finns klubbar i Europa som har mycket större muskler än de svenska och spänner de dem så har vi inte en chans om man bara ser till det ekonomiska, säger Schelin i en intervju med Kvällsposten.

ANNONS

"En familjär känsla"

FC Rosengård fick lämna Womens Champions League mot Barcelona – ännu ett exempel på ett herrlag som storsatsar på damfotbollen. Trots att varken ekonomin eller kvalitén alltid kan mäta sig med klubbarna på kontinenten menar Lotta Schelin att det finns annat som lockar med att spela i Sverige.

– Jag gjorde själv ett aktivt val när jag bestämde mig för att komma till Rosengård och jag tycker att det finns andra värden här som är otroligt fina också. Här är en helt annan tajthet och en familjär känsla som gör det häftigt att vara här. Vi får bygga på det sportsliga så mycket vi kan, det ekonomiska kan man glömma tror jag.

ANNONS