170721 Sveriges Lotta Schelin jublar efter matchen mellan Sverige och Ryssland under dag 6 av fotbolls-EM den 21 juli 2017 i Deventer.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / Kod CS / 57999_164
170721 Sveriges Lotta Schelin jublar efter matchen mellan Sverige och Ryssland under dag 6 av fotbolls-EM den 21 juli 2017 i Deventer. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / Kod CS / 57999_164 Bild: CARL SANDIN

Lotta Schelin släpper självbiografi

Här är nästa kapitel i Lotta Schelins liv. Den tidigare landslagsstjärnans självbiografi släpps i höst. "Spännande och läskigt på samma gång", skriver Schelin på Twitter.

ANNONS
|

Ingen har gjort fler landslagsmål än Lotta Schelin, 36. Under sina 14 år i det svenska A-landslaget mäktade anfallsstjärnan med 88 mål – ohotad etta på den listan genom tiderna.

Schelin fostrades i Göteborg och hade sedan en lång och framgångsrik karriär i franska Lyon, innan en kort sejour i Rosengård följde. På grund av nackskada tvingades Schelin lägga ner karriären i augusti 2018. Nu kommer nästa kapitel i hennes liv.

Lotta Schelin släpper självbiografi

Till hösten utkommer Lotta Schelins självbiografi "I huvudet på Lotta Schelin" på Norsteds förlag.

"Spännande och läskigt på samma gång", skriver Schelin på Twitter.

2018 fick Lotta Schelin Fotbollskanalens hederspris vid Fotbollsgalan.

ANNONS

– För ett år sedan kunde jag inte ens titta på galan, det var tufft, jag ville inte bli påmind om den delen i mitt liv. I dag så även om det inte finns en framtid på fotbollsplanen så ser jag en framtid, och det känns fantastiskt fint, sade hon till Expressen då.

Lotta Schelin har även tilldelats Diamantbollen som Sveriges främsta kvinnliga fotbollsspelare vid fem tillfällen.

Numera jobbar hon med Frölundas CSR-arbete där hon är flickambassadör.

– När en stor klubb som Frölunda tar tag i taktpinnen och bestämmer sig så händer det saker fort. Man kan göra himla mycket och det är kul när storklubbar tar sitt samhällsansvar och börjar en sådan här satsning. Jag ser fram emot den dagen när vi får se första matchen med tjejer i Frölunda på A-lagsnivå, sade hon till GP då.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS