Lotta Schelin blir tv-expert: ”Lite nervöst”

Lotta Schelin är tillbaka i rutan – landslagsikonen är klar som ny expert för C More och TV4.
– Det ska bli grymt kul, säger hon.

ANNONS
|

Sveriges främsta målskytt genom tiderna har fått ett nytt jobb. Lotta Schelin har i och för sig redan testat på rollen som tv-expert, under VM 2019.

Nu är hon alltså klar som ny expert för TV4 och C More. Debuten begås redan på söndag då hon och Anna Brolin tar sig an Nations League-mötet mellan Frankrike och Portugal i Paris.

– Det börjar med Frankrike mot Portugal i Paris vilket känns lite extra kul med tanke på att det är mitt andra hemland. Näst efter Sverige är just Frankrike det landslag jag har bäst koll på. Det blir en trygg start vilket känns bra, för även om jag inte är helt grön i sammanhanget så är det lite nervöst när jag har varit bortkopplad från tv-uppdrag ett tag under min mammaledighet, säger Lotta Schelin till Expressen.

ANNONS

2018 tvingades Schelin att avsluta karriären. De fysiska problemen efter en whiplashskada blev till slut för stora.

I stället har Schelin ägnat tiden åt mamma-rollen (sonen Kalle är nu drygt ett år) samt olika ambassadörsuppdrag, bland att för Frölunda HC.

Senaste tiden har dock ägnats åt att skriva en självbiografi, ”I huvudet på Lotta Schelin”, som släpptes under hösten.

Schelin kommer att följa herr- och damlandslagens kvalmatcher, samt arbeta med Uefa Nations League och nästa sommars fotbolls-EM.

LÄS MER:Schelin i ny bok: "Har fått våga mig ut"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS