Lotta Schelin avslutar fotbollskarriären

Sedan oktober 2017 har Lotta Schelin varit sjukskriven till följd av en nackskada - under torsdagen meddelade hon på en presskonferens att hon avslutar fotbollskarriären.
– Det är klart att jag hade velat avsluta min karriär på ett annat sätt, säger en tårfylld Schelin.

ANNONS
|

2001 gjorde hon seniordebut i allsvenskan.

17 år, 185 A-landskamper, massvis av titlar och individuella utmärkelser senare har Lotta Schelin bestämt sig; fotbollskarriären är över. Det meddelade anfallsstjärnan på en presskonferens på Gamla Ullevi under torsdagen.

– Jag har varit lite tom de senaste dagarna, säger Schelin när hon beskriver dagarna innan beslutet.

LÄS MER:Här är Lotta Schelins karriär i klubblag och landslag

Efter flera år utomlands återvände Schelin 2016 till svensk klubblagsfotboll när hon bytte Lyon mot FC Rosengård. Sejouren i Skåneklubben blev dock inte vad 34-åringen hade tänkt sig.

I derbymatchen mot LB07 i juni förra sommaren ådrog sig forwarden en nackskada.

Schelin spelade förvisso EM-slutspelet i Nederländerna ett par veckor efter smällen mot nacken, men när turneringen var avslutad stod det snart klart att stjärnan inte kunde fortsätta spela utan fick sjukskrivas från matcher och träningar.

ANNONS

LÄS MER:"Lotta Schelin är en gigant inom svensk fotboll"

Mer än ett år har passerat sedan dess. Sviterna av skadan har fortsatt att sätta sina spår och i dag, den 30 augusti, kom beskedet att Lotta Schelin inte anser det möjligt att komma tillbaka, utan att hon tvingas avsluta fotbollskarriären.

– Beslutet har kommit sig av det faktum att jag har varit sjukskriven i ett år. Det gjorde att det tog stopp. Det har varit ett tufft år och det är fortfarande tufft, säger Schelin och fortsätter:

– Jag har lyssnat på läkarna. Risken är alldeles för stor för att gå ut på en plan igen. Jag har en otrolig känslighet med min nacke och min huvudvärk.

Trots det tråkiga avslutet ville Schelin ändå försöka se positivt på den karriär hon fått uppleva.

– Det är klart att jag hade velat avsluta min karriär på annat sätt, men jag har ändå haft en lång karriär som jag är jätteglad och stolt över att ha fått uppleva.

LÄS MER:"Tack för allt, Lotta – du är störst"

Bland många bra minnen valde hon att plocka fram ett särskilt. Det med landslaget i Brasilien 2016.

– Det finns ju en del minnen att välja på. På helt olika sätt och ställen i karriären. Men det är något magiskt över OS i Rio. Det var lite som en framgångssaga på något sätt.

ANNONS

Vad som händer i framtiden vet Lotta Schelin inte än – allt fokus handlar bara om att bli frisk.

– Jag vet faktiskt inte vad som händer. Först och främst ska jag bli bra. Jag är ganska långt ifrån den känslan att kunna prata jobb eller uppdrag som är hundra procent.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS