Lotta Ökvist.
Lotta Ökvist. Bild: LUDVIG THUNMAN

Lotta Ökvist uppges vilja lämna Manchester United för GFC

Lotta Ökvist spelar nu i storklubben Manchester United, som leder den engelska ligan. Trots det vill backen, med meriter från det svenska landslaget, nu lämna klubben enligt Fotbollskanalen. Ökvist uppges ha sina ögon på Göteborg FC.

ANNONS
|

Göteborg FC är nu krönta mästare 2020. En imponerande säsong ledde till att lagkapten Emma Berglund fick lyfta klubbens första SM-guld någonsin.

Just Berglund lämnar nu klubben efter att hennes kontrakt löpt ut. Natalia Kuikka har redan presenterats av amerikanska Portland Thorns. Rebecka Blomqvist har intresse från tyska storklubben Wolfsburg.

LÄS MER: Emma Berglund lyfte pokalen – nu lämnar hon

LÄS MER: Landslagsstjärnan uppges lämna efter guldet – på väg till tyska storklubben

Trots att Jennifer Falk och Filippa Curmark signerat nya kontrakt, kan det alltså bli en spelarflykt från mästarklubben.

LÄS MER: Göteborgs glädjebesked – guldhjältarna förlänger

ANNONS

LÄS MER: Efter historiska SM-tecknet – nu kan guldlaget splittras

Därför kom det under måndagen glädjande besked för GFC. Enligt Fotbollskanalen vill nämligen landslagsmeriterade Lotta Ökvist ansluta till klubben.

Ökvist spelar för närvarande i Manchester United, som leder den engelska ligan. Ökvist har dock fått knapert med speltid i klubben under säsongen.

Ökvist spelar till vänster i en trebackslinje, och skulle därför kunna bli en direkt ersättare till Kuikka.

I United har Ökvist spelat sedan 2019. Hon anslöt till storklubben från Hammarby, och har även spelat för Piteå och Umeå i Sverige. Däremellan har Ökvist hunnit med ett proffsäventyr i amerikanske Orlando Pride.

Under landslagslägret i Algarve tidigare i år berättade hon om situationen i England.

– Det har varit tufft med speltid, så det har varit en utmaning. Man måste ju få spela. Jag har spelat några matcher med U21-laget bara för att få matchtid. Det var väl det här med speltiden som man var rädd för när man tog steget att flytta utomlands, sa hon då till Fotbollskanalen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS