Lokalfotbollen i Göteborg skjuts upp

Göteborgs fotbollförbund väljer att skjuta upp lokalfotbollssäsongen. Säsongen i de lägre fotbollsserierna skjuts upp till tidigast 13 april, det meddelar man i ett pressmeddelande.
– Vi är i ett svårt läge där vi på bästa sätt måste försöka bidra till att minimera riskerna för smittspridning, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborgs Fotbollförbund.

ANNONS
|

Samtliga av de högsta fotbollsserierna har sedan tidigare skjutits upp till maj-juni och SvFF har sedan tidigare framfört sin önskan att även de lägre serierna ska välja att skjuta på premiärerna.

Dock har varje distriktsförbund haft möjlighet att själva bestämma. Ska vi gå SvFF:s önskan till mötes eller ska vi dra igång serierna som vanligt?

Under torsdagen kom Göteborg fotbollförbund med sitt besked. Säsongen skjuts fram till tidigast 13 april.

– Vi är i ett svårt läge där vi på bästa sätt måste försöka bidra till att minimera riskerna för smittspridning, och samtidigt ta ansvar för folkhälsan. Att skjuta på seriestarten ger oss möjlighet att se över vårt regelverk och att få ytterligare information om läget innan serierna drar igång. Vi vill även understryka att all idrottslig verksamhet ska följa Folkhälsomyndighetens råd, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborgs Fotbollförbund.

ANNONS

Vill ändra regelverket

I pressmeddelandet berättar GFF vidare att datumet är preliminärt och att man, beroende på hur coronakrisen utvecklar sig och vad myndigheterna rekommenderar, kan fatta nya beslut framgent.

Tävlingskommittén har även fått i uppdrag av GFF att utveckla regelverket när det gäller uppskjutna/flyttade matcher och walkovers.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS