Oavgjort derby mellan IFK Göteborg och Öis

Hett derby och viktig match för båda lagen, i olika ändar av tabellen.
Men mötet mellan IFK Göteborg och Öis inför 837 personer på Valhalla IP slutade mållöst.

ANNONS

IFK Göteborg och Öis har haft några heta och jämna derbyn sedan de båda klubbarna startade sina damsatsningar. Den här gången var det som vanligt hett men med två lag i olika ändar av tabellen. IFK Göteborg kämpar för att nå andraplatsen bakom Malmö FF i division 1 södra samtidigt som Öis slåss för att hänga kvar i densamma.

Det var dock Öis som gick in i derbyt med två raka segrar samtidigt som IFK Göteborg kom från en tuffare period.

– Vi har inte presterat på den nivå vi velat på en månad, sa Blåvitt-tränaren Peter Svanström i GP:s sändning inför matchen.

ANNONS

– Vi ligger i en måsteposition, så vi kommer gå för det. Det ska bli kul. Vi har varit kraftigt skadedrabbade och haft formsvackor med sjukdomar. Men nu börjar det rätta till sig så jag hoppas att vi ska göra en bra fajt i dag, sa Öis-tränaren Micael Berndtsson.

I första halvlek hade både Öis och Blåvitt gyllene lägen att spräcka nollan på Valhalla IP. Inte minst hade IFK Göteborgs Isabella Svanström ett gyllene läge men då stod Clara Andersson i Öis-målet i vägen.

0–0 stod sig halvleken ut.

Vunnen poäng för Öis

Efter paus var det Öis som gick ut och dominerade spelat men IFK Göteborg åt sig in i matchen igen och precis som i första halvlek var det lägen åt båda hållen. Men matchen, inför 837 personer på Valhalla, slutade mållös – och det var Öis-spelarna som kramade om varandra efter en vunnen poäng mot topplaget.

IFK Göteborg ligger trea i serien, tre poäng bakom Halmia och Öis huserar på elfte plats, placeringen ovanför nedflyttning.

Se höjdpunkterna från matchen och matchen i sin helhet här!

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS