Ljungbergs tid som tränare är över i Arsenal

Fredrik Ljungbergs tid som tränare för Arsenal är över. Under fredagen bekräftade klubben att tidigare spelaren Mikel Arteta tar över som tränare.

ANNONS
|

Fredrik Ljungberg fick drygt en månad på posten som tränare för Arsenal efter att den engelska klubben sparkat Unai Emery. Då blev svensken en tillfällig lösning i jakten på Emerys ersättare. Därefter har Ljungberg velat ha besked om hur det skulle bli med tränarfrågan – skulle han få jobbet eller inte?

Nu är det dock klart.

Det blir inte Fredrik Ljungberg som får fortsatt förtroende. Istället tar tidigare Arsenal-spelaren, Mikel Arteta, över klubben. Spanjorens spelade för Arsenal mellan åren 2011 och 2016 och har även spelat för klubbar som Everton och PSG.

Helt ny i tränarrollen är han inte.

ANNONS

Efter att spelarkarriären var över blev han assisterande tränare till Pep Guardiola i Manchester City.

– Du kan inte stoppa någon som har en dröm. Arsenal var en viktig del av Mikels karriär. Ett av de bästa lagen i England. Vi önskar honom all lycka. Jag är säker på att han kommer göra ett utmärkt jobb, sa Guardiola under fredagen.

Arteta ska ha skrivit på ett treårsavtal med Arsenal.

Fredrik Ljungbergs facit som interim-manager blev en seger, två oavgjorda och två förluster.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS