Ljumskproblem fick Lindström att utgå

ANNONS
|

När Öis mötte Värnamo i augusti fick mittfältaren Jakob Lindström uppsöka sjukhus efter matchen. 22-åringen fick problem med andningen och på sjukhuset upptäcktes även problem med njurarna. Lindström repade sig snabbt och har spelat sedan dess.

I måndagens enkronasmatch mot Norrby fick mittfältaren ånyo lämna planen. Denna gången i halvtid. Men oroliga öisare kan slappna av.

– Det har inget med njurarna att göra den här gången. Jag fick helt enkelt problem med ljumsken och vill inte riskera något, säger Jakob Lindström.

Lindström har inte kunnat vara med laget och träna och lagets läkare Lasse Pettersson har undersökt honom.

ANNONS

– Jag ska till honom i dag också. Det känns alls bättre och jag hoppas att jag kan spela på söndag, säger Lindström.

Öis går ju som tåget för tillfället och öser in mål. Lindström och de andra öisarna får ständigt frågor om det stundande kvalet. Men efter fjolåret när Öis ledde serien länge men tappade rejält på slutet vågar Lindström inte ta ut något i förskott.

– Folk verkar redan tro att det är klart med kval, men vi har fyra matcher kvar och måste först och främst se till att vi tar kvalplatsen. Men tar vi den så tror jag vi blir farliga vilka vi än möter. Ska vi upp i superettan måste vi kunna slå vilket lag som helst som kommer därifrån. Annars har vi inte där att göra.

Möta Gais ett i kval, eller två derbyn i Superettan nästa år?

– Jag vågar egentligen inte säga något, men jag tror det hade varit roligare med derbyn i serien nästa år.

Öis ligger på andra plats i division 1 södra och har sju poäng till godo på jagande Öster på tredje plats. Vid förvärvad kvalplats kommer rödblått få möta det lag som hamnar på 13:e plats i superettan. Just nu är det Mjällby som ligger två poäng efter Gais på tolfte plats.

ANNONS

ANNONS