Liverpool ligamästare – för första gången på 30 år

Det har varit tidsfråga innan det är helt klart – nu är det klart. Liverpool är ligamästare för första gången på 30 år.

|

30 års väntan är över. Liverpool har vunnit Premier League.

Efter onsdagens seger över Crystal Palace med 4-0 kunde titeln bärgas på torsdagen – om Manchester City förlorade poäng borta mot Chelsea.

Och Chelsea gjorde vad de skulle, vann på hemmaplan och hjälpte Liverpool till titeln.

Hemmalaget tog ledningen genom Christian Pulisic i den 36:e minuten och 1-0 stod sig halvleken ut.

Tio minuter in i andra halvlek kvitterade Kevin De Bruyne – men närmre segern kom inte City.

Efter en tilltrasslad situation framför Citys mål med en kvart kvar av matchen fick Chelsea straff samtidigt som Fernandinho fick rött kort för att ha stoppet bollen med handen framför mål.

19:e ligatiteln

Willian satte straffen och 2-1 stod sig matchen ut. Chelsea kunde jubla. Och Liverpool kunde jubla. För första ligatiteln sedan 1990 och klubbens 19:e totalt.

"Grattis till Liverpool", skrev Manchester City direkt efter slutsignalen.

Säsongen blev egentligen aldrig särskilt spännande. Liverpool hade 25 poängs försprång ner till Manchester City när ligan avbröts i mars på grund av coronautbrottet och leder nu med ointagliga 23 poäng.

Liverpool har vunnit 28 av 31 matcher hittills under säsongen, kryssat två och bara förlorat en. Klubben slår rekord genom att vinna ligan tidigast av alla genom tiderna sett till antal matcher som återstår av säsongen.

Efter Chelseas seger och den säkrade ligatiteln visste glädje på Liverpools gator ingen gräns och firandet lär pågå länge.