Liverpool klart för Champions League-final

För första gången sedan 2007 är Liverpool klart för Champions League-final. Trots förlust med 2–4 mot Roma på Olympiastadion i Rom kunde avancemanget säkras med totalt 7–6.

ANNONS
|

Liverpool hade 5–2 att gå på från hemmamötet på Anfield.

Ett resultat som innebar att det var Roma som behövde sätta full fart framåt direkt från start när lagen spelade semifinalretur på Olympiastadion i Rom.

Mot Barcelona i kvartsfinalen lyckades italienarna vända 1–4 till avancemang på hemmaplan, men något upprepande av den bedriften blev det aldrig i semifinalen.

I stället var det Liverpool som fick en drömstart.

Radja Naingolan spelade fel på mittplan, Liverpool ställde om, Sadio Mané blev fri och pang, 0–1.

Men engelsmännen hann knappt jubla klart innan Roma, med rejäl hjälp av Dejan Lovren och James Milner, fick en gnutta hopp igen. Lovren dunkade en rensning i huvudet på Milner, något som slutade med att bollen hamnade i eget nät.

ANNONS

Real Madrid väntar i final

Innan paus kom dock nästa käftsmäll för Roma.

Giorgji Wijnaldum höll sig framme i samband med en hörna och knoppade in 1–2. Ridå Roma.

Att Edin Dzeko utjämnade till 2–2, Radja Naingolan dunkade in 3–2, och sedan också på straff satte 4–2 i den 93:e minuten spelade mindre roll. Liverpool tog sig vidare med totalt 7–6.

Avancemanget innebär att det för första gången sedan 2012, då Chelsea vann Champions League, är ett engelskt lag i final. Senast Liverpool spelade nådde så långt i turneringen var 2007, då blev det förlust mot Milan med 1–2.

Nu väntar de två senaste årens mästare, Real Madrid. Matchen spelas i Kiev den 26 maj.

ANNONS