Liverpool Champions League-mästare

En straff 25 sekunder in i finalen fällde avgörandet. Liverpool besegrade Tottenham i Champions League-finalen och tog revansch efter fjolårets nederlag.
– Vi förtjänade det mer än något annat lag, säger Trent Alexander-Arnold enligt BBC.

ANNONS
|

Liverpool jagade revansch efter fjolårets tunga finalförlust och Tottenham klubbens första Champions League-titel någonsin.

Det var upplagt för en minnesvärd match när två engelska lag, för första gången sedan 2008, drabbades samman i CL-final.

Och visst såg det ut att bli en minst sagt händelserik match. 25 sekunder in i matchen tilldelades Liverpool straff efter att Sadio Mané skjutit bollen på Moussa Sissokos utsträckta arm.

Mohamed Salah stegade fram och placerade kyligt bollen bakom Hugo Lloris i "Spurs"-målet.

1-0.

Chansfattigt

Målet var dock inte startskottet på något annat än en händelsefattig och slarvig halvlek där inget av lagen lyckades skaka fram några målchanser att tala om.

ANNONS

Felpassningarna och slarvet fortsatte långt in under den andra halvleken. Någon som dock stundtals blixtrade till var Liverpools Sadio Mané.

Drygt 20 minuter in i den andra halvleken fixade senegalesen ett fint skottläge för lagkamraten James Milner, som fick till en fin träff på bollen som smet precis utanför Lloris mål.

Tottenham hade länge förtvivlat svårt att vaska fram kvitteringslägen. När anfallsstjärnan Heung-min Son väl såg ut att komma fri, ja då klev försvarsgiganten Virgil van Dijk fram och avvärjde läget.

Origi med spiken i kistan

Sakta men säkert började "Spurs"-forceringen resultera i farliga lägen. Men Alisson Becker stod säker mellan stolparna.

Men tämligen ologiskt var det Liverpool som fick sätta matchens andra mål. Med bara tre minuter kvar att spela av ordinarie tid fick Divock Origi bollen i straffområdet av Joël Matip efter en hörnsituation.

Belgaren gjorde inga misstag och pricksköt in 2–0-målet.

Målet innebar spiken i kistan och för första gången sedan 2005 kröntes Liverpool som Champions League-mästare, titeln blev klubbens sjätte totalt.

"Alla är lyckliga"

Därmed tog laget en dubbel revansch. Dels efter andraplaceringen i Premier League, dels efter fjolårets 3–1-förlust i Champions League-finalen mot Real Madrid.

– Det är svårt att sätta ord på det. Den säsongen vi haft, vi förtjänade det mer än något annat lag. Vi kommer inte titta tillbaka och tänka att det var en trög match, utan vi ser det som att vi är mästare i Europa, säger Liverpoolbacken Trent Alexander-Arnold enligt BBC.

ANNONS

Mohamed Salah fick kliva av förra året mot Real Madrid – nu blev egyptiern stor hjälte.

– Alla är lyckliga. Jag är glad över att spela min andra raka final och att äntligen göra 90 minuter. Alla gjorda sitt bästa i dag, det var ingen strålande individuell prestation, hela laget var otroligt, säger målskytten.

Fakta: Tio senaste CL-mästarna

2019: Liverpool

2018: Real Madrid

2017: Real Madrid

2016: Real Madrid

2015: Barcelona

2014: Real Madrid

2013: Bayern München

2012: Chelsea

2011: Barcelona

2010: Inter

ANNONS