Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

LISTA: Klara övergångar på deadline day

David Luiz återvände till Chelsea och Moussa Sissoko skrev till slut på Tottenham. "Deadline day" 2016 fick en dramatisk avslutning.

Redan i början av den så upphaussade "deadline day" kom rapporter om att den brasilianske mittbacken David Luiz var på väg tillbaka till Chelsea. Paris Saint-Germains stjärna hade rest till London för att skriva på med klubben han lämnade sommaren 2014.

Klubbarna var överens om prislappen, men läkarundersökningen och spelarens personliga villkor återstod. Och inte förrän strax efter midnatt bekräftade Chelsea att Luiz hade skrivit på för klubben.

Newcastles mittfältare Moussa Sissoko omgärdades av flest rykten under dagen. Ett tag verkade det som att Everton skulle lyckas värva den franske landslagsmannen för 30 miljoner pund, men i sista stund matchades det budet av Tottenham. Och någon timme efter det var 27-åringen klar för Londonklubben.

Läs också: LISTA: Sommarens dyraste fotbollsövergångar

Manchester Citys manager Pep Guardiola skickade – som väntat – iväg flera stora namn. Joe Hart hamnade i Torino, Samir Nasri skrev på för Sevilla, Eliaquim Mangala hamnade i Valencia och Wilfried Bony spelar för Stoke säsongen 2016-2017.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.