Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lionel Messi presenterad av Paris Saint-Germain

Då var det officiellt: Lionel Messi är klar för Paris Saint-Germain.
Under tisdagskvällen presenterades han av den franska storklubben.
– Jag kan inte vänta på att få påbörja ett nytt kapitel i min karriär, säger argentinaren i ett pressmeddelande.

Presentationen kommer knappast som någon större chock. Det var bara en tidsfråga innan Paris Saint-Germain skulle göra det officiellt att Lionel Messi ansluter till klubben.

Tidigare under tisdagen hintade klubben om att argentinaren var klar och på Instagram skrev klubbens superstjärna Neymar ”Back togehter” till en bild på honom och Messi.

LÄS MER: Iniesta om Messis klubbyte: Blir jobbigt

Men så var det då till slut helt klart. Under tisdagskvällen skickade Paris Saint-Germain ut en video på sociala medier som slog fast övergången.

”En ny diamant i Paris”, löd texten.

Messi: ”Kan inte vänta”

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023 och Lionel Messi kommer få nummer 30 i den franska huvudstaden.

– Jag kan inte vänta på att få påbörja ett nytt kapitel i min karriär i Paris. Klubben och deras visioner är i perfekt harmoni med mina ambitioner. Jag ser verkligen fram emot att sätta min fot på Parc des Princes gräsmatta, säger Messi på klubbens hemsida.

Minst lika nöjd som Lionel Messi är PSG:s ordförande och vd, Nasser Al-Khelaifi.

– Jag är jätteglad över att Messi har valt att gå till Paris Saint-Germain och vi är stolta över att välkomna honom till Paris. Han gjorde ingen hemlighet av hans önskan att fortsätta att tävla på den absolut högsta nivån och vinna titlar, och vår ambition som klubb är densamma.

Han fortsätter:

– Att Messi ansluter till vår världsklasstrupp är fortsättningen på ett väldigt strategiskt och framgångsrikt transferfönster för klubben. Ledd av vår förstående tränare och hans stab ser jag fram emot att det här laget ska skapa historia tillsammans för våra fans över hela världen.

Messi ville stanna i Barcelona

Turerna kring övergången känner nog de flesta till vid det här laget. Lionel Messi ville stanna i Barcelona – och Barcelona ville ha kvar Messi.

LÄS MER: Turerna: Messis väg från Barcelona till Paris

Men La Ligas finansiella regler gjorde det omöjligt för parterna att skriva ett nytt kontrakt, trots att Messi gick med på att halvera sin lön. Därmed blev det tårfyllt när argentinaren, som enligt många anses vara den främsta spelaren genom tiderna, tvingades ta farväl efter 21 år i klubben.

– Det här är väldigt jobbigt. Det har gått så många år, jag har varit här hela mitt liv. Jag är inte redo för det här, säger han och fortsätter:

– Vi har gjort allt vi kunnat för att jag skulle stanna. Förra året ville jag lämna – och jag sa det. I år ville jag stanna, men det går inte. Jag har gett allt för den här klubben. Från den första dagen till den sista, säger han efter 21 år i den blåröda tröjan.

Paris Saint-Germain väntas hålla en presskonferens på hemmaarenan Parc des Princes klockan 11.00 imorgon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.