Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Lionel Messi: Jag stannar i Barcelona

Det har stormat kring Lionel Messi och Barcelona. Nu kommer stjärnan själv med ett besked: han stannar i klubben ytterligare ett år, det säger han till Goal.
Samtidigt riktar han hård kritik mot klubbens president.

Sedan Barcelona förlorade Champions League-kvartsfinalen mot mot Bayern München med 8-2 och satte punkt för en misslyckad säsong har det inte varit lugnt kring klubben.

Det har bytts både sportchef och tränarteam – men framför allt har det handlat om klubbens storstjärna Lionel Messi.

Förra veckan kom uppgifter att Messi begärt att få lämna Barcelona efter 20 år i klubben – något klubben sa nej till. Det finns en klausul i 33-åringens kontrakt som säger att han kan lämna i slutet av säsongen, i juni. Men årets säsong sköts upp på grund av coronapandemin och klubben har hävdat att Messis önskan att lämna kom för sent och att utköpsklausulen på 700 miljoner euro gäller. Det har sett ut att kunna bli en juridisk tvist mellan klubben och spelaren.

Men på fredagen kom vändningen:

Lionel Messi säger till Goal att han kommer stanna i klubben ytterligare ett år, så länge kontraktet sträcker sig.

– Jag var säker på att jag kunde lämna gratis, klubbpresidenten har alltid sagt att jag kunde bestämma mig vid slutet av säsongen. Nu håller de fast vid att jag inte sa det före 10 juni, när vi kämpade om La Liga-titeln på grund av det här hemska coronaviruset, säger Messi.

Han fortsätter:

– Det fanns en annan utväg och det var att gå till rättegång. Men jag skulle aldrig dra Barça inför rätta, det är klubben jag älskar och som gett mig allt sedan jag kom hit.

”En katastrof”

Messi är dock inte nöjd med läget i FC Barcelona och han berättar om ett tufft år och att han länge velat lämna klubben.

– Jag sa till klubben, presidenten (Josep Maria Bartomeu) speciellt, att jag ville lämna. De har vetat det sedan starten av förra säsongen. Jag har sagt det till dem under 12 månader. Men jag kommer att stanna för att jag inte vill starta ett rättsligt krig.

Han fortsätter:

– Sanningen är att det inte finns något projekt i den här klubben. De fyller bara hålen när saker händer. Klubbledningen som leds av Bartomeu är en katastrof.

Stjärnan berättar också intervjun med Goal att hans fru och barn började gråta när han berättade att han ville lämna Barcelona.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.