Lionel Messi har bestämt sig för att lämna Barcelona

Lionel Messi har bestämt sig för att lämna Barcelona. Och denna gång kan han mena allvar. Detta enligt spanska Marca, som uppger att stjärnan kommer att utnyttja en klausul. Senare bekräftade klubben uppgifterna till AP.

ANNONS
|

Det fortsätter att vara tungt för FC Barcelona. Först tappade laget La Liga-titeln till Real Madrid och sedan åkte de på en svidande 8–2-förlust mot Bayern München i kvartsfinalen i Champions League.

Tränare, Quique Setién, fick lämna sin post och det kom uppgifter om att Lionel Messi ville lämna klubben.

Nederländaren Ronald Koeman har presenterats som ny tränare – men det ska inte ha fått Messi att ändra sig.

Detta enligt spanska Marca, trovärdiga i sammanhanget. Enligt tidningen har Messi en klausul i sitt kontrakt som gör att han har möjligheten att lämna klubben vid slutet av varje säsong. Denna klausul ska han nu utnyttja.

ANNONS

Enligt spanska medier hävdar dock Barcelona att utköpsklausulen på 700 miljoner euro (omkring 7,2 miljarder kronor) gäller. Detta för att Messis klausul om att bryta kontraktet och lämna gratis gäller till 30 juni. Messi ska dock mena att klausulen nu borde förlängas till följd av de förseningar av säsongen på grund av coronapandemin.

Enligt argentinska tv-kanalen TycSports har Messi meddelat klubben att han kommer att söka sig vidare.

Barcelona bekräftar

Den spanske journalisten Alfredo Martinez var en av de första att rapportera om Messis vilja. Han uppger nu att Barcelona håller ett krismöte till följd av uppgifterna.

Barcelona bekräftade senare för AP att Messi uttryckt en vilja att lämna klubben.

Klubbikonen, och Messis förre kapten, Carles Puyol tog till Twitter för att stötta stjärnan.

”Respekt och beundran Leo. Du har mitt stöd, min vän”, skriver han.

Messis parhäst, Luis Suarez, svarade på Puyols tweet med två emojis av applåderande händer.

Trist för Henrik Larsson. Larsson fick nyligen en roll inom laget, men kan nu alltså gå miste om möjligheten att jobba med en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Messi har blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare vid fem tillfällen, och har vunnit fyra Champions League-bucklor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS