Lindström: "Vet att det är en jätteviktig match"

ANNONS

Efter en imponerande vår, där Öis länge huserade på den övre halvan av tabellen, har det under sensommaren och hösten börjat hacka ordentligt i maskineriet. På lagets tio senaste matcher i superettan har Rödblått bara mäktat med att ta två segrar. Senast blev det storförlust mot serieledande IK Sirius med 1–4 på bortaplan.

– Det är svårt att säga varför det har gått sämre, men de senaste omgångarna har vi mött lag som är på väg upp i allsvenskan, lag som har varit bättre än oss, säger mittfältskuggen Jakob Lindström.

Med tre matcher kvar att spela har Sällskapet bara två poäng ned till negativ kvalplats, där Syrianska för tillfället närmast jagar. Men trots sviktande form och att lagen bakom närmar sig Öis i tabellen är Lindström inte orolig.

ANNONS

– Vi har legat ovanför strecket hela tiden. Vi vet att vi är ett bra lag, och vi har två matcher kvar på hemmaplan, och där vet vi att vi är starka.

Nu återstår alltså tre drabbningar. Först väntar IK Frej på Gamla Ullevi, sedan division 1-klara Ängelholm på bortaplan innan Öis avslutar med att ta sig an nästjumbon Assyriska på hemmaplan i säsongens sista match.

– De lagen vi ska möta nu är lite efter eller lite för oss i tabellen, de lagen ska vi slå.

Hur mycket följer man hur det går för de andra lagen, när det är så jämnt?

– Man sneglar lite, det har jag alltid gjort. Jag tycker det är ganska intressant att se hur det går för de andra lagen. Sedan hinner jag inte titta på de andra lagens matcher, men jag kollar resultaten.

Blir det tre poäng mot IK Frej i kväll har Öis åtminstone garanterat som sämst säkrat kvalspel. Vid förlust kan Syrianska däremot peta ned Lantz manskap till kvalplats i nästa omgång och då är degradering utan chans till kvalspel inte helt uteslutet.

– Vi vet om vår situation, vi vet om att det är en jätteviktig match, men mer än så tror jag inte att man behöver prata om det, säger Lindström.

ANNONS
ANNONS