Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Lindström om tunga våren: "Jag ger inte upp"

Nyckelspelare i Öis i fjol – inte en enda allsvensk minut i Häcken i år. Men Jakob Lindström har trots snålt med speltid inga planer på att söka sig någon annanstans. – Jag kör på, jag är inte en person som ger upp, säger mittfältaren.

I Örgryte tillhörde han under lång tid en av lagets tongivande spelare men efter förra årets säsong kände Jakob Lindström att det var dags för en ny utmaning. Han blev kvar i Göteborg men bytte Öisgården mot Hisingen och tog klivit upp från superettan till allsvenskan.

Väl där har det mittfältaren, som också kan vikariera som försvarare, haft svårt att sätta avtryck. Under våren har det inte blivit en enda minuts speltid i allsvenskan. I den tuffa konkurrensen har tränare Mikael Stahre valt att satsa på andra alternativ – men trots brist på förtroende har Lindström bestämt sig för att bita ihop och kämpa vidare. 

– Jag är en person som kör på hela tiden. Jag gör mitt absolut bästa varje dag och tränar på hårt. Det är den vägen jag har valt och till slut hoppas jag att chansen kommer. 

Han fortsätter: 

– Jag har ju spelat matcher med U21, både som högerback och sedan som mittback nu på sistone, och jag tycker det har känts bra faktiskt. Det är ju där man har chansen att visa sig.

"Kikar inte efter något annat" 

Samtidigt tycker han det har varit skönt att få koppla bort fotbollen en period och samla ny energi innan träningen, efter ett kort uppehåll, satte igång igen i mitten av juni. 

– Det är ju alltid skönt med semester, men nu har jag kört på och tränat hårt i två veckor. Formen känns okej och jag ser fram emot sommaren. 

Och trots att det så här långt inte har blivit riktigt som han hade tänkt i Häcken är Lindström fast beslutsam om att det är i Hisingsklubben han vill vara.  

– Jag har kontrakt här och trivs riktigt, riktigt bra med klubben. Sedan är det ju tuff konkurrens, men jag kan bara köra på. 

En utlåning är inget som skulle kunna bli aktuellt?

– Det är mitt första halvår i en ny klubb, det är inte så lång tid. Så nej, jag kikar inte på något annat.