Lindström om Montiels succé: "Är för bra för den här serien"

Ett mål och två assist mot Varberg. Diego Montiel fortsätter att leverera. Nu tror lagkompisen Jakob Lindström att poängsprutan är förlorad för Öis.
– Han har bevisat att han är för bra för den här serien, säger mittfältaren.

ANNONS

Elva mål och tolv assist på 25 matcher. Diego Montiels poängskörd 2018 är mäkta imponerande.

När Örgryte besegrade Varberg på Gamla Ullevi stod mittfältaren för ett straffmål och två framspelningar och var tungan på vågen i ett offensivt glatt hemmalag.

– I dag var det riktigt roligt att spela, säger Montiel och drar på smilbanden.

Först slog han hörnan som Danny Ervik klackade i mål, sedan satte han en straff säkert innan han frispelade Jakob Lindström fram till 4–1 i andra halvlek.

Just Lindström öste beröm över Montiel efter slutsignalen.

– Passningen han slår är jättefin. Han är helt otroligt jävla bra. En grym spelare. Han lyser i dag, det är roligt, för han gör inte bara poängen utan jobbar dessutom jävligt hårt.

ANNONS

Tror Montiel är förlorad

Han tillägger:

– Det är kul att få ha haft honom här i år.

Det säger du som om att du inte tror att han är med er nästa år ...

– Ja, men med det facit som han har och med tanke på hur otroligt duktig han är så tror jag att någon kommer ta in honom. Han är alldeles för bra för den här serien. Det tycker jag att han har bevisat med sin poängskörd och sitt spel.

Vad betyder det för er att ha den typen av spelare som alltså nästan snittar ett poäng per match?

– Otroligt viktigt. Särskilt med tanke på hur hårt han dessutom jobbar för laget. En smart spelare som är väldig svår att ta bollen av. Han är grymt bra.

Montiel själv gläds åt att poängen fortsätter trilla in – men när det gäller framtiden är han, som tidigare, förtegen.

– Jag trivs jättebra här. Men vi kör klart de här två matcherna, sedan får vi se vad som händer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS