Lindström nära återkomst till Öis: "Skulle passa i vårt bygge"

Jakob Lindström, 24, är överst på Öis önskelista till nästa säsong efter att hans kontrakt med Häcken har gått ut. Nu bekräftar klubben jakten. – Vi har träffat Jakob, säger ordföranden Joacim Nordh.

ANNONS
|

Han lämnade just Öis för spel i allsvenska BK Häcken inför den nyss avslutade säsongen. Väl där blev det minimalt med speltid och endast fyra inhopp i allsvenskan som totalt resulterade i 30 minuters speltid i den högsta serien.

– Det har väl inte varit någon säsong som går till historien direkt … men det har varit väldigt lärorikt. Jag har fått prova på den här nivån och man lär sig mycket mentalt, säger han.

Har du utvecklats som spelare? Trots minimalt med speltid?

– Det återstår att se men det tror jag. Jag har ändå tränat med bra spelare i ett av Sveriges bästa lag så det tror jag att jag har gjort.

ANNONS

Du är inte osäker på vad du går för nu?

– Nej, verkligen inte.

Efter att Öis säkrade nytt kontrakt i superettan började arbetet med att bygga truppen till nästa säsong. Ett arbete som redan hade börjat då klubben pratat mycket med nye tränaren Thomas Askebrand redan innan han tog över som tränare.

Överst på klubbens önskelista, enligt uppgifter till GP, är just Jakob Lindström som gjorde debut för klubben 2011 i division 1 och har gjort 143 seriematcher för Öis.

Klubbens ordförande Joacim Nordh hymlar inte med intresset för Jakob Lindström.

– Vi har träffat Jakob för att lyssna av. Hur vi går vidare med eventuella förhandlingar är inget jag vill eller kan kommentera. Men Jakob är en kanonkille som självklart skulle passa in i vårt nya bygge, säger han.

Jakob Lindström själv njuter nu av semester efter en lång och tuff säsong. Den tidigare lagkaptenen för Öis är öppen med sina känslor för klubben.

– Jag har ju gått på många matcher, var där i lördags när kontraktet blev klart och det var väldigt skönt. Jag har många vänner i laget och jag tycker väldigt mycket om Öis. Jag har ändå varit där i nio år, säger han.

ANNONS

Blir det en återkomst?

– Det vet jag inte, det är inget som är klart med någon klubb för min del.

ANNONS