Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lindomes skämt – efter Öis fina gest

Örgryte bjuder under superettans avslutande matcher in medlemmar från spelartruppens olika moderklubbar i Göteborgsfotbollen.
Men när Lindomes aktiva bjöds in fick Öis svar på tal.

Örgryte har tre avslutande matcher i superettan på hemmaplan och kommer bjuda in lokala fotbollsföreningar till dessa. Alla aktiva i den inbjudna föreningen får gratis inträde, vilket klubben hoppas ska bli ett sätt att få fler att uppleva stämning och livefotboll på Gamla Ullevi efter pandemin.

– För oss som elitförening är det viktigt att betala tillbaka. Förra året gjorde vi det genom föreningsmatcherna, nu gör vi det med dessa erbjudanden. Föreningarna i närområdet har fostrat många spelare som sedan blommat hos oss, men det finns också många som varit i ÖIS och sedan gjort avtryck i föreningar runtomkring i Göteborg. Det tror vi är en bra grogrund för ett intresse för ÖIS i de föreningarna och därför väljer vi nu ut tre olika föreningar som vi bjuder in till de tre avslutande omgångarna av Superettan 2021, säger klubbens kommunikationsansvarige Felix Jonsson.

LÄS MER: Så lyckades Öis-tränarna Dane Ivarsson och Johan Mattsson göra succé i Lindome

Första klubb att bjudas in var Lindome GIF, som alltså gav ett något humoristiskt svar på Twitter.

”Riktigt kul initiativ! Tyvärr har vi i Lindome GIF inte så många personer som kan komma och kolla då nästan alla spelare och ledare antingen befinner sig på Örgrytes bänk eller startelva”, skriver klubben på twitter.

Svaret är logiskt med tanke på trupp- och tränarsammansättningen i Örgryte i år. Tränartrojkan Dane Ivarsson, Johan Mattsson och Fredrik Ahlstrand kommer alla från Lindome. I spelartruppen finns Ajdin Zeljkovic, Elias Gustafson, Hampus Dahlqvist och Eric Nohlgren med samma förflutna.

LÄS MER: Johan Mattssons Öis-resa – från klacken till tränarbänken

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.