Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Lindome nollade Gais – förre gaisaren målskytt

Lindome vann och nollade, precis som i fjol, Gais i träningsmatchen lagen emellan på Lindevi IP.
Mervan Celiks grönsvarta comeback slutade i förlust med 0–2.
– Bara för att vi vann den här matchen får vi inte komma med luft till division 1, säger målskytten Ajdin Zeljkovic.

Att Mervan Celik var spelsugen undgick inte någon av de många tillresta Gais-supportrarna denna lunchmatch. De grönsvarta halsdukarna var vanligare än de vitsvarta på Lindevi IP och viftade särskilt åt klubbåtervändande Mervan Celik efter dennes nästan åtta år långa frånvaro.

Celik ville ofta och gärna ha boll på fötterna och var också inblandad i det mesta Gais skapade. Redan efter ett par minuters spel serverade han Paulo Marcelo i djupled. Brassens avslut gick dock i burgaveln.

Duon Celik-Marcelo verkade trivas väl ihop. Kombinationerna dem emellan var i praktiken det Gais skapade offensiva farligheter på innan paus. För bollinnehavet och matchinitiativet var, precis som när lagen möttes här för ganska exakt ett år sedan, Lindomes. Den gången vann hemmalaget med 1–0. Den här gången blev segersiffrorna de dubbla.

Fjolårets division 1-nykomling spelade som man konsekvent gjort under tränaren Johan Mattssons ledning. Positionsbytena var många. Passningarna ännu fler. Samtidigt var det Gais som faktiskt kom till de farligare chanserna. Paulo Marcelo hade förutom Celiks frispelning en farlig nick som Erik Dunåker fick sträcka ut sin fulla längd på för att tippa utanför målet.

– Varje lag vi har möt, oavsett om det är träningsmatcher eller serie, har vi spelat ut. Vi ett 100 procent det bästa laget på att rulla i vår serie. Vi är i topp av superettan spelmässigt också. Men vi har precis som alla andra lag våra brister. Vi har haft problem med omställningar emot oss, säger Ajdin Zeljkovic.

Två sena Lindome-mål

Det var en vindpinad konstgräsplan som välkomnade två av Göteborgsfotbollens mer profilstarka januariförvärv. Mervan Celik gjorde sina första minuter för Gais och John Alvbåge vaktade för första gången målet för Lindome när han byttes in i paus.

Hemmalagets hetaste läge första 75 minuterna kom inte via ett bolltrillande anfall utan på en fast situation. Anders Alö uppfattade att Victor Alexandersson löpte i väg bakom Gais backlinje och satte bollen på marken till honom. Alexandersson vek dock vänsteravslutet någon meter utanför Mattias Karlssons bortre stolpe.

Gais hade sjukdomsbesvär i truppen inför matchen och saknade bland andra Ricky Yarsuvat och August Wängberg i laget. I stället för de mer etablerade spelarna fick precis som senast mot Varberg spelare från de egna leden chansen. Kenan Karaduz spelade från start och fick i den andra halvleken sällskap av ytterligare totalt åtta juniorer.

Byteskavalkaden (Stefan Jacobsson skiftade sex spelare på ett bräde med tjugo minuter kvar) skapade visst huvudbry för speakern på Lindevi men gav både Gais fans och ledarstab en möjlighet till att se de unga förmågorna mot bra motstånd.

Det var också ett bättre Gais i andra halvleken – sett till matchbilden. Lindome var inte fullt lika dominerande i bollinnehavet och grönsvart visade upp ett antal välregisserade anfallsvarianter.

Precis som veckan innan förblev dock målkolumnen framåt tom.

Kanske skulle klubben ha behållit Ajdin Zeljkovic? Det var han som med fem minuter kvar av ordinarie tid placerade in matchens första mål efter ett vackert instick bakom Gais trebackslinje.

– Det är en speciell känsla mot Gais. Klubben sitter i mitt hjärta och jag hade en underbar tid där. Men jag var ute efter speltid och var tvungen att söka mig vidare, säger målskytten.

På tilläggstiden var det dags igen. Ett inlägg från höger slank igenom Mattias Karlssons målvaktshandskar och in i maskorna vilket slog fast slutresultatet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.