Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Häckens Rasmus Lindgren kan göra sin allsvenska debut mot Örebro.

Lindgren redo för allsvensk debut

Mot Örebro kan Häckens nyförvärv Rasmus Lindgren göra allsvensk debut – som 31-åring. Med både Jasmin Sudic och Emil Wahlström på frånvarolistan öppnas en plats i den centrala backlinjen. – Det känns kul. Det är därför jag kommit hit, för att spela matcher, säger han.

Som 18-åring lämnade han Landskrona BoIS för att bli ungdomsproffs i Ajax. Nu, 13 år senare, är Rasmus Lindgren tillbaka på svensk mark – och redo för sin allsvenska debut. Efter att den 31-årige mittbacken presenterades i slutet av maj blev han i fredags äntligen spelklar till söndagens bortamöte med Örebro.
– Det är därför jag kommit hit, för att spela matcher, så det känns kul, säger Lindgren.

Med både Jasmin Sudic och Emil Wahlström på frånvarolistan öppnas nu eventuellt till och med en startplats i den centrala backlinjen för skåningen.
– Det är helt upp till tränaren att bedöma om jag är redo för det, men jag har tränat på bra, tycker han.

Lindgren spelade 45 minuter med U21-laget senast för att komma i matchform.
– Det är alltid bra att få speltid. Framför allt är det ju rytmen, tajmingen och tempot man ska vänja sig vid. Fast jag brukar ha ganska lätt för att komma in i det där, så det är inget som jag är orolig för, menar försvararen.

Under åren utomlands har han representerat Ajax, Red Bull Salzburg och Groningen – men han tror inte att skillnaden på den holländska ligan, där han spelat klart mest, och Allsvenskan är alltför stor.
– Nej, jag tror att de närmat sig varandra under de senaste åren. Sedan är det alltid lite nytt, men jag tror inte att det ska ta så lång tid att komma in i och jag satsar på att spela mitt spel och att hjälpa laget direkt, säger Lindgren.

Häckens tränare Peter Gerhardsson oroas inte över att både Sudic och Wahlström är borta – och tycker att hans nyförvärv sett bra ut på träningarna.
– Absolut, sedan får vi se hur vi använder honom.

Gerhardsson menar annars att det råder en överdriven hysteri över just mittbackspositionerna.
– Jag tycker många gör det för enkelt för sig. Försvarsspel handlar om mer, att vinna boll högre upp – och att hitta ett defensivt samspel inom hela laget, säger han.

Mot Örebro vet Häckentränaren vad man måste se upp med.
– Jag tycker att de kanske är bäst i hela Allsvenskan på att skjuta utifrån, distansskott. Det är ett kreativt lag som har flera spelare som vi måste se upp med. Samtidigt kan vi såra dem på samma sätt i andra delen av banan med vår offensiva skicklighet, menar Gerhardsson.