Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Lindgren om drömmålet: "Väntat på chansen"

Häcken är vidare till semifinal i cupen. Matchens viktigaste – och snyggaste – mål gjorde Rasmus Lindgren.  – Jag hade bara väntat på att få chansen att dra till, säger han.

Det var i matchminut 70 som Häcken fick en frispark en bit in på offensiv planhalva. Erik Friberg la den överraskande kort i sidled till mittback Rasmus Lindgren. Skåningen tog ett par steg framåt och drog till med högern. 

Oscar Linnér i AIK:s mål hade inte en chans. Skottet gick så nära stolpen det är möjligt utan att snudda den, en decimeter från ribban. 

– Den satt fint. Jag tänkte ”Nu chansar jag och drar på”. Man ska ha lite tur. 

Är detta det snyggaste du har gjort i karriären?

– Det är topp fyra i alla fall. 

AIK:s tränare kommer fram och gratulerar till målet och tar Rasmus Lindgren i hand. Han lär inte vara den siste. 

– Jag har ett bra skott och det vet jag om. Jag har gjort en del frisparksmål innan, även om jag inte gjort det i Sverige. Jag hade bara väntat på att få chansen att dra till. Sedan ska man ha lite tur att inte målvakten når den också. 

Kunde blivit ett drömmål till

Några minuter innan Lindgren drog till hade Oscar Linnér motat Alexander Farneruds frispark som gick i samma maska som Lindgrens skott. 

– Den räddningen var helt otrolig. Farneruds skott gick ännu mer i krysset än mitt, säger han. 

Vad säger du om er insats?

– Vi gör en bra match. Det går det i perioder. Första halvtimmen är vår. Sen tar de över i slutet av första. Andra är de bättre i faser. Matchen går i faser. Det skiftar vilket lag som har övertaget. Det blev avgörande vilket lag som gjorde första målet.

"Vill vinna titel igen"

Och det ordnade Rasmus Lindgren alldeles på egen hand. Chansen att försvara cuptiteln från förra våren lever nu vidare för Häcken.

– Vi är tydligen ett bra cuplag. Vi vill ha en titel i år igen, säger Lindgren.