Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lindblads glädje – efter första seriestarten sedan 2018

Han gjorde inte en enda seriestart i fjol. Han har fått vänta på sin chans i år. Mot AFC Eskilstuna fanns Karl-Johan Lindblad med i elvan igen.
– Kul att få komma in och vinna direkt, säger han.

10 november 2018.

Det var senast Karl-Johan Lindblad startade en match i superettan. På lördagseftermiddagen, lite mer än ett och ett halvt år senare, var det dags igen. Och precis som senast han ingick i en Öis-elva i seriespel slutade det med seger.

Då med 4–0 över Landskrona Bois.

Nu med 2–1 över AFC Eskilstuna.

LÄS MER: Lyckat utfall för Öis – efter Millens taktiska drag

– Det var riktigt gott, säger Lindblad och pustar ut.

Tiden i Örgryte har varit tuff. Åtminstone den senaste åren. Efter att ha fått mycket speltid under Thomas Askebrand 2018 drabbades Lindblad precis innan premiären 2019 av en allvarlig hälseneskada som höll honom borta till och med sista omgången i höstas. Men då blev det bara ett inhopp på övertid.

Nu var han, efter en coronavår med småskador, en del varierad kvalitet på insatserna när han väl spelat och mycket bänknötande sedan serien drog igång, med på riktigt igen.

– Ja, man har varit borta ett tag och haft en knackig försäsong. Det har varit mycket för mig, belastningsskador och vi har fått barn och så vidare. Så det har tagit lite extra tid för mig att komma in i allt igen. Men nu fick jag chansen i dag och – då var det gott med vinst, säger Lindblad som inte sticker under stol med att han har längtat efter att få kliva in och bidra.

Lindblad: ”Har varit mer nervöst”

Från sidan har han lidit med laget under en svajig start på serien.

– Det är aldrig roligt att förlora. Sedan är det kul att få komma in och vara med och vinna direkt. Vi behövde det här. Nu är vi tillbaka lite och bygger vidare på detta.

Allt som saknades för en fulländad start på säsongen för egen del var egentligen en hållen nolla.

LÄS MER: Efter bottennappet – Öis vinnare igen

Men trots det baklängesmålet tycker han att Öis för det mesta hade kontroll.

– Det var en ganska tuff match, men de orkade inte riktigt. I slutet av första och i andra hade de kanske lite mer, men det blev inget jättetryck.

Han fortsätter:

– Det har varit mer nervöst när man har lett med uddamålet. Det var inte så farligt i dag, men det är ändå viktigt att orka hela vägen och täppa till, säger Lindblad.

Och nu släpper du inte platsen?

– Nä, nu får jag hålla det här. Nu vill jag fortsätta bidra, fortsätta spela!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.