Lindblad lurades på hjälterollen

Karl-Johan Lindblad såg ut att bli matchhjälte – men i den 94:e minuten kvitterade Jönköping.
– Det känns för jävla surt, säger Lindblad.

ANNONS

Karl-Johan Lindblads 2–1-mål såg att bli matchavgörande – men i den 94:e minuten lyckades Jönköpings Södra, efter en tung forcering på tilläggstid, kvittera.

Fredrik Olsson nådde högst på ett inlägg och nickade in 2–2.

Fullträffen innebar att Öis i stället för att ta den fjärde trepoängaren på fem matcher fick nöja sig med ett kryss mot bottenlaget.

– Det känns otroligt bittert. Vi hade den här matchen och så tappade vi i slutet, det känns väldigt onödigt, säger en besviken Karl-Johan Lindblad.

Diego Montiel gjorde 1–0 precis innan halvtidsvilan. Daryl Smylie kvitterade direkt efter paus.

ANNONS

Efter utjämningen var det framför allt Örgryte som öste på framåt. Många chanser och hörnor senare för gästerna kom så också ledningsmålet när Lindblad tog tillvara på en misslyckad utboxning från Frank Pettersson.

Och mittbackens första fullträff i Öis-tröjan såg alltså länge ut att bli matchavgörande.

"Ska kunna döda mer tid"

Men icke.

– Det hade varit roligare att göra det målet om vi hade vunnit ... men i morgon kanske man kan glädjas lite åt det.

Lindblad fortsätter:

– Jag tycker att vi ska kunna döda lite mer tid och inte låta Jönköping komma till så bra lägen som de gjorde i slutet. Jag tycker att vi kan vara smartare där, även om de gör det okej i slutet. Det känns för jävla surt. Vi hade behövt vara lite mer grisiga än vad vi är.

Örgryte hade också ett par möjligheter att utöka ledningen innan J-Södra fick utdelning i slutsekunderna.

– Det kändes som att vi hade bra kontroll på det, men det blev mycket kamp. De hade mycket att spela för, men jag tycker stundtals att vi har ett par fina kombinationer och chansen punktera matchen. Tyvärr lyckades vi inte med det.

"Förtjänade tre poäng"

Thomas Askebrand tycker att hans lag förtjänade en bättre utgång av drabbningen.

ANNONS

– Det var vi som höll i taktpinnen och styrde matchen.

– Jag tycker killarna gör en riktigt stark insats. Vi förtjänade tre poäng.

I och med krysset ligger Örgryte nu i ingenmansland i tabellen.

Laget har 37 inspelade poäng med fem matcher kvar. Distansen till positivt kval är tio poäng – ner till negativt kval är det elva.

– Vi kör på, vi har fem matcher kvar och de fem matcherna vill vi göra på ett bra vis. Vi har ingen anledning att fundera så mycket längre fram. Jag är imponerad av killarna, den offerviljan de visar är kul att se. Vi har mer eller mindre redan klarat oss kvar och de kliver ändå ut och bidrar med sådan frenesi och offervilja, det är roligt att stå och se det från sidan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS