Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alf Westerberg och Linda Breding lämnar IFK Göteborg, erfar GP. Bild: Bildbyrån
Alf Westerberg och Linda Breding lämnar IFK Göteborg, erfar GP. Bild: Bildbyrån

Linda Breding och Alf Westerberg lämnar IFK Göteborg

IFK Göteborg bygger om i ledarstaben. Linda Breding och Alf Westerberg, som tillsammans har jobbat över tio år i klubben, får lämna nu.
– Det känns frustrerande att det här beskedet kommer väldigt sent på året, säger Alf Westerberg.

Den allsvenska säsongen är över och nu börjar det hända saker kring IFK Göteborg. Inte på spelarsidan dock – utan bland ledarna.

Enligt uppgifter till GP kommer staben kring huvudtränaren Roland Nilsson byggas om till 2021. Det innebär bland annat att Linda Breding och Alf Westerberg lämnar klubben nu när deras kontrakt går ut, erfar GP.

Alf Westerberg, administrativt ansvarig, kom till klubben 2013. Han har tidigare även varit scout, tipselittränare, assisterande tränare, huvudtränare ... Linda Breding, analytiker, anslöt ett år efter Alf Westerberg.

Tillsammans har de alltså arbetat över tio år hos IFK Göteborg.

Senare under tisdagen bekräftade IFK Göteborg GP:s uppgifter i två inlägg på Twitter.

– Vi tackar Linda för hennes år i föreningen, för hennes professionalitet och lojalitet. Vi önskar henne stort lycka till i framtiden, säger sportchef Pontus Farnerud om Linda Breding där.

Och om Alf Westerberg:

– Avtalet går ut vid årsskiftet och det förlängs inte. ”Affe” har alltid varit väldigt lojal och professionell i alla sina roller och vi önskar honom lycka till.

Fick beskedet under måndagen

– Jag hade gärna fortsatt i den rollen som jag, det är ingen hemlighet. Men det tyckte då inte IFK Göteborg. Då lämnar jag skutan naturligtvis, säger Alf Westerberg själv när GP når honom.

Beskedet om att det inte blir någon fortsättning lämnades under måndagen.

Vad har du fått för förklaring, Alf Westerberg?

– Den förklaring som har getts till mig är ekonomi i svåra tider, men den frågan får egentligen Pontus (Farnerud, sportchef) svara på.

Hur känns det att lämna klubben efter alla dessa år?

– Det känns frustrerande att det här beskedet kommer väldigt sent på året. De diskussioner vi haft tidigare har inte alls gått i den riktningen. Sedan är jag väl medveten om förutsättningarna i det här. Jag har jobbat som kontraktsanställd i 23 år. Det är som det är med detta. Känslan är att det är tråkigt. Det är tråkigt att lämna IFK Göteborg. Det har, som jag har sagt tidigare, varit händelserikt. Och man har många kollegor och vänner här som det har varit väldigt trevligt och givande att jobba med. De kommer man givetvis sakna.

Om jag tolkar dig rätt så har det tidigare funnits diskussioner om en förlängning för dig?

– Ja, så har jag förstått det då, men det var tydligen inte rätt uppfattat.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag göra färdigt här och ha lite semester, eller vad man kallar det när man är mellan jobb. Landa i det här. Sedan får jag naturligtvis försöka skaffa mig något annat att göra. Eftersom det här är mitt yrke för jag se om det finns några fotbollsrelaterade jobb att ta sig an.

Oklart vad som händer med Remnér och Sibila

Vad gäller Linda Breding så ville hon, likt Alf Westerberg, gärna ha stannat i IFK Göteborg. Såhär sa hon i slutet av november:

– Jag trivs superbra i Blåvitt och hade absolut gärna varit kvar. Det man känner är att man inte vill sluta med den här säsongen. Rent sportsligt, men även hur den har varit utan publik. Men samtidigt, är det bäst för IFK att göra på ett annat sätt så gör vi så. Jag som är född blåvit kommer alltid känna mycket för föreningen. Det viktigaste är att det blir bäst för Blåvitt.

LÄS ÄVEN: "Ingen prenumererar på en ledarroll"

Förutom Linda Breding och Alf Westerberg sitter Stefan Remnér (målvaktstränare), Ferran Sibila (assisterande tränare) och Olle Sultan (chefsscout) på utgående avtal i ledarstaben. Sultan kommer gå i pension, det är bestämt sedan tidigare. Mer oklart är det vad som händer med Stefan Remnér och Ferran Sibila.

– Inget är klart än, säger Remnér.

– Det är Pontus Farnerud som sitter på den pucken.

Ferran Sibila:

– Vi håller fortfarande på och utvärderar den här säsongen. Det kommer att ta några dagar innan vi kan ta ett beslut.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud utan resultat.

Fakta: IFK Göteborgs ledarstab 2020

Huvudtränare: Roland Nilsson

Assisterande tränare: Ferran Sibila

Målvaktstränare: Stefan Remnér

Fysioterapeut: Calle Persson

Fysio: Roland Kaldéus

Fystränare: Kalle Olsson

Sjukgymnast: Fredrik Larsson

Läkare: Jon Karlsson

Administrativt ansvarig: Alf Westerberg

Analys: Linda Breding

Koordinator: Gustav Hessfelt

Chefsscout: Olle Sultan

Materialförvaltare: Rolf Gustavsson

Materialförvaltare: Håkan Lindahl

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.