Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lina och Lisa Hurtig väntar barn

Lina och Lisa Hurtig delar med sig av ett glädjande besked.
Fotbollsparet väntar sitt första barn.
– Det gick fort. Vi blev så lyckliga, säger Lina Hurtig.

I augusti förra året gick flyttlasset till Italien för Lina Hurtig. Den 25-åriga landslagsstjärnan blev då klar för storklubben Juventus.

– Det kändes bra från första stund och jag har bara hört gott om klubben. Det känns riktigt kul. Bara att komma till en proffsklubb och byta miljö tror jag kan göra väldigt mycket för mig, berättade hon för SVT då.

LÄS MER: Erik och Carina Berg har fått barn

Kvar i Sverige blev Linas fru, Lisa, som då spelade för Linköping. Men efter säsongen valde hon att lägga fotbollsskorna på hyllan för att flytta ner till Lina.

Paret väntar barn ihop

Nu kommer ett glädjens besked från fotbollsparet, som blev ihop medans de båda spelade i Umeå 2014. På Juventus hemsida avslöjar paret att man väntar barn.

– Vi beslutade oss för att försöka i oktober och allt gick väldigt fort. I november, när jag var här i Sverige och hon (Lisa) hemma i Sverige, ringde hon mig gråtandes och sa ”Jag är gravid.”, berättar Lina i videoklippet.

Hon fortsätter:

– Det var så overkligt, det gick så fort och jag tror inte vi förväntade oss det. Men vi var så lyckliga.

Lisa om den glädjande nyheten:

– När jag fick reda på att jag var gravid började jag gråta. Jag ringde Lina och sa: ”vi väntar barn”, Lina sa: ”du måste skämta”, men hon var väldigt glad så klart. Det tog en stund för oss att förstå att det var på riktigt, säger Lisa.

– Hon stöttar mig till 100 procent och det betyder mycket för mig att jag vet att hon väntar och hejar på mig här hemma när jag spelar fotboll. Vi är väldigt lyckliga, säger Lina.

LÄS MER: Janne Andersson öppnar för Zlatan Ibrahimovic som lagkapten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.