Linnea Liljegärd lämnar Göteborg för en storsatsande rysk klubb.
Linnea Liljegärd lämnar Göteborg för en storsatsande rysk klubb.

Liljegärd klar för ryskt topplag

ANNONS
|

Det har varit en intensiv vecka för Göteborg FC. Mimmi Löfwenius utlånad till lokalkonkurrenten Jitex, anfallaren Sara Lindén korsbandskadad och nu Linnea Liljegärd till ryska Rossijanka, den hårdsatsande Champions League-klubben fem mil norr om Moskva.

- Jag vill inte gå in på detaljer angående summan. Men klubben har köpt loss Linnea och det är den största affären för oss sedan Lotta Scehlin såldes till Lyon, säger ordförande Peter Bronsman till gp.se.

Linnea Liljegärd lämnar Göteborg omgående, kontraktet börjar att gälla från och med i dag och den 23-åriga anfallaren hoppas vara på plats i Ryssland i nästa vecka.

- Allt har gått väldigt fort. Den första kontakten tog klubben för ett par veckor sedan och då skrattade jag mest åt det. Men i lördags föll alla bitar på plats, säger Liljegärd som nu blir klubbkamrat med landslagsanfallaren Sofia Jakobsson.

ANNONS

Linnea har under den gångna säsongen haft svårt att ta sig in i Göteborgs starleva. Vilket i sin tur gjort det svårare för Liljgärd att ta sig tillbaka in i landslaget.

- Jag hoppas det här kan vara en väg tillbaka. Eftersom jag mest spelet yttermittfältare i Göteborg har jag inte kunnat konkurrera om en anfallsplats i landslaget. Om det här är rätt väg att gå för att nå dit vet jag inte. Men deras tyske tränare har följt mig i många år och han vill använda mig som anfallare, fortsätter Liljegärd som skrivit kontrakt på ett plus ett år.

Beskedet att Liljegärd ville lämna Göteborg kom dagen före det allsvenska mötet med Piteå i helgen.

- Vi kunde inte säga nej. Det är en jättechans för Linnea och en bra affär för Göteborg. Däremot var det extra synd att Sara Lindén skadade sig. Men vi kommer att klara oss. Vi har bra spelare på bänken som nu får chansen att spela mer, säger Nilsson till gp.se.

Samtidigt som Liljegärd lämnar gör klubben klart med den norska forwarden Cathrine Dyngvold.

- Hon ligger tvåa i den norska skytteligan och blir ett bra tillskott för oss. Däremot tackade vi nej till att hon skulle komma redan nu, säger Nilsson.

ANNONS

23-årige Dyngvold har skrivit på för två år och ansluter till Göteborg i januari.

ANNONS