Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Liljegärd fixade tre poäng

Linnea Liljegärd fixade tre nya poäng till Göteborg FC. – Men vi var bara bättre än Hammarby i fem minuter, säger hon.

Göteborg FC tog sin andra raka seger i damallsvenskan. Men laget har stora problem.

– Det här var riktigt dålig fotboll från vår sida. Vi är ur form och inte särskilt harmoniska ute planen, säger tränaren Torbjörn Nilsson.

Matchen på Kanalplan är bara att glömma så fort det går. Göteborgskorna fick aldrig i gång något spel och skapade bara två chanser på hela matchen.

Men det räckte. Linnea Liljegärd är sylvass när hon får läge, och hennes nickmål i 83:e minuten var hennes andra mål för dagen och betydde 2–1.

– När det stod 1–1 gick jag omkring på planen och tänkte att vi verkligen fick vara nöjda med en poäng. Och så blev det tre, säger hon.

Känner ni av ni är guldfavorit er och är det därför det låser sig?

– Nej, det tror jag inte. Jag tänker inte på det i alla fall.

Torbjörn Nilsson har sin analys klar:

– Som tippat guldlag finns det två krav på oss. Att vi ska spela bra fotboll och att vi ska vinna. Så var det till exempel inte i fjol. Då hade vi bara resultatkravet. Vi måste prata igenom det här i gruppen nu, och vi kanske måste ta bort det där estetiska kravet om att vi ska spela bra och fin fotboll.

Vad är din förklaring till formsvackan?

– Jag vet inte. I mars var vi jättebra och spelade riktigt bra träningsmatcher. När serien sedan började så var det som om allt bara var borta. Det här var vår sämsta insats den här säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.