Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lewicki lämnar Häcken - klar för Malmö FF

Häcken tappar sin lagkapten och sin stjärna i U21-landslaget. Oscar Lewicki går till Malmö FF. – De är nog rätt sexiga just nu, konstaterar Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Lewicki har valt att inte förlänga sitt utgående kontrakt med Häcken, så att han skulle byta miljö var ingen chock. I går presenterade Malmö FF 22-åringen på en presskonferens i Swedbank Arena.
– Det är en fantastisk känsla, jag har svårt att hålla tillbaka leendet när jag kliver in här. MFF har verkligen tagit tag i taktpinnen i svensk fotboll, och har inte minst med champions league visat vilken bra klubb man är och vilka ambitioner man har, sa Lewicki, som är uppvuxen i staden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


För Häcken kan värvningen ses som en prestigeförlust. Även om sportchef Sonny Karlsson inte tycker det är jobbigare att tappa en spelare till en allsvensk konkurrent än till en utländsk klubb.
– Egentligen inte. Pengarna blir visserligen större om en spelare går till utlandet, både i övergångssumma och i utbildningsbidrag, men samtidigt finns det en logik i det här. Kontraktet går ut, han är fri att gå vart han vill och han har sin familj där nere. Och Malmö är nog rätt sexiga just nu.


Och nu måste ni få in en ersättare?
– Ja, men vi har haft det här på känn ganska länge och jobbar på nya spelare. Men inget är klart än.


På MFF:s presskonferens presenterades även Erik Andersson, 17-årig mittfältare från Landskrona.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.