Leo Bengtsson sköt 1-1 mot Elfsborg.
Leo Bengtsson sköt 1-1 mot Elfsborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Leo Bengtsson har hittat målformen

Häcken må ha åkt ur cupen rättvist mot Elfsborg. Men ett glädjeämne gick att ta med sig. Leo Bengtsson gjorde mål – igen.
– Det är klart det är skönt för min del, säger han.

ANNONS
|

Andreas Alm sammanfattade Häckens kvartsfinalinsats som ”sådär”. Det var inte mycket som stack ut i positiv riktning under torsdagskvällens möte med Elfsborg. Förlusten innebar uttåg ur cupspelet – och att laget fortsatt inte har vunnit den här sommaren.

– Det är jättesurt. Jag tycker att de inte skapar någonting i första halvlek. Tyvärr får vi inte in den på vårt jätteläge. I andra halvlek får de ett kontringsläge där jag kanske borde göra något annat, jag skulle kunna dra ner honom och ta ett gult kort. Nu blev det inte så, säger Leo Bengtsson.

I stället kom målet som gav Elfsborg ledningen. Kvitteringen dröjde dock inte särskilt länge. Daleho Irandust tittade upp, satte en hård passning över banan till Leo Bengtsson, som med fart vandrade förbi sin bevakning och sköt.

ANNONS

Målet var inte helt olikt det 22-åringen gjorde mot Sirius i måndags.

– Det är klart det är skönt att få visa vad jag går för. Det är alltid kul att göra mål. Men man vill ha en vinst också, säger han.

– Vi är obesegrade i allsvenskan men vi borde ha kunnat haft med oss någon vinst i de matcherna. Efter den här matchen känns det jäkligt surt.

Fått förtroende

Efter att i fjol bara gjort sex framträdanden i allsvenskan för Hammarby (Bengtsson spelade också 14 matcher i superettan för Frej) har han funnits på planen i samtliga tävlingsmatcher efter pandemipausen. Förtroendet från tränarstaben finns där.

– Det känns bra. Jag har haft lång tid på mig att komma in i laget på grund av pandemin som kom. Det är bara att fortsätta köra på nu, säger han.

LÄS MER:Häcken utslaget – fina cupsviten över

Andreas Alm tyckte visserligen målet hans ytter gjorde var vackert, men förmåddes inte le speciellt brett efter matchen av det.

– Det var ett jättefint mål, men i övrigt finns det ingen glädje i det, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS