Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartssons oro: "Många allsvenska matcher som är borta"

Blåvitt har tappat flera nyckelspelare – ett kännbart tapp för klubben. Något som Jörgen Lennartsson medger. – Det är många allsvenska matcher som är borta nu, säger han.

Sedan IFK Göteborg avslutade förra säsongen och Jörgen Lennartsson skickade spelarna på semester har det hänt en del hel i den blåvita truppen
Förutom Jakob Ankersen och Tom Pettersson har även trion med Hjalmar Jonsson, Adam Johansson och John Alvbåge lämnat klubben. En trio som stått för över 800 matcher i den blåvita tröjan.
Ett tapp som är kännbart för IFK Göteborg och för tränaren Jörgen Lennartsson.
– Det är många allsvenska matcher som är borta nu. Där får nya spelare kliva och det blir en ny grupp som ska svetsas samman, säger han.

Vad kommer du att trycka på under lägret?
– Det är många saker men teambuilding kommer att bli viktigt. Särskilt nu med en ny grupp.

Den allsvenska säsongen där dock en bit bort fortfarande. Den 1 april är det dags för IFK Göteborg då laget tar emot Malmö på Ullevi.
– Det blir en härlig start! Jag hoppas på slutsålt, säger Lennartsson.

Men först ska Blåvitt möta en annan allsvensk rival och det redan under lägret i Dubai. Träningslägret avslutas med ett möte med AIK.
– Det är ju en träningsmatch och det ska vi inte övervärdera. Vi har mött många allsvenska lag genom åren och jag hoppas spelarna ser det som en träningsmatch. Vi kommer att möta ett lag med en fembackslinje. Det är bra att få träna på det för vi lära möta en och annan fembackslinje när allsvenskan drar igång, säger Lennartsson.

Många svenska lag kör med fembackslinje, något du funderat på?
– Nej det har jag inte.
– Jag tycker vårt spelarmaterial passar för att spela med en fyrbackslinje. Vi har ett rörligt mittfält och en bra spelartrupp. Det är det som styr det helt och hållet. Hade vi velat spela på ett annat sätt hade vi gjort det. Det är ganska logiskt.