Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lennartssons kritik mot förbundet

IFK Göteborg har gått vidare från den avbrutna matchen mot Malmö. Men i kölvattnet av onsdagens abrupta slut har en fråga väckts hos Jörgen Lennartsson. – Varför vi har fjärdedomare som inte kan klara av att vara assisterande domare också, säger IFK-tränaren.

Ett knallskott slängt mot en värmande Tobias Sana förstörde fotbollsfesten på Gamla Ullevi i onsdags. Både Malmö-spelaren och den assisterande domaren Mathias Klasenius drabbades av smällen som fick matchen av avbrytas.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Såväl efter slutsignalen som dagen efter var det mörka moln och dyster stämning runt IFK Göteborg och Kamratgården.

När Blåvitt under söndagen körde sista träningspasset inför matchen mot Gefle meddelade Jörgen Lennartsson dock att man lagt händelsen bakom sig för att åter fokusera på fotbollen.

Själv ställde han sig dock frågade till en sak i efterspelet till incidenten.

– Att ha en fjärdedomare på allsvenska matcher som inte är kapabel till att gå på linjen. Det kan man ställa stora frågetecken för. Det är en fråga vi måste ställa oss i svensk fotboll: Om vi ska ha en femtedomare också som är reserv för de assisterande domarna, säger Lennartsson och fortsätter:

– Jag undrar varför vi har det så. Om vi ska lägga resurser på en fjärdedomare som inte kan vara reserv för en assisterande domare och gå på linjen om det händer någonting, för så var det ju i det här fallet.

– Det känns som en väldigt viktig fråga som poppar upp i kölvattnet av detta. Det är någonting som svensk fotboll får ta tag i: Varför vi har fjärdedomare som inte kan klara av att vara assisterande domare också. Den frågan måste vi ta tag i i svensk fotboll för så tycker jag inte att vi kan ha det.

GP har sökt domarbasen Bosse Karlsson för en kommentar.