Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartssons hyllning: "Boman sviker dig aldrig"

Efter vändningen mot HJK Helsingfors och avancemanget till sista kvalomgången av Europa League var IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson salig över sin comebackande anfallare Mikael Boman. - Han gör exakt de sakerna han ska göra. Boman sviker dig aldrig, säger Lennartsson.

Mikael Boman gav IFK Göteborg ledningen och tryggheten i returen mot HJK på Sonera Stadium. Hallänningens insats under sina 90 minuter gjorde hans tränare Jörgen Lennartsson väldigt nöjd. 

– Jag måste berömma Boman. Han har inte spelat på två och en halv vecka.  Han är en sån otrolig lagspelare. Han gör exakt de sakerna som han får som sin roll i matchen. Han får en roll och han sviker dig aldrig. Boman sviker dig aldrig! Han gör precis exakt de sakerna han ska göra, slog Lennartsson fast och fortsatte höja anfallaren till skyarna.
– Sen gör han mål också, med både fötter och huvud. 

IFK Göteborgs tränare var inte lika euforisk över att han tappar Haitam Aleesami till Palermo. Samtidigt unnade han norrmannen övergången. 

Jag är väldigt glad att IFK som förening kan hitta en spelare i norska andradivisionen och sen efter ett och ett halvt år spelar han i Serie A. Det betyder att vi har väldigt bra verksamhet, säger han.

Han är ödmjuk, jobbar hårt och har bra självkritik i diskussioner. Haitam har en väldigt frejdig offensiv som är väldigt bra lag att ha. Han har utvecklat sitt försvarsspel väldigt, väldigt mycket, det är nog det han har utvecklat mest här.  

Hur tror du han kommer klara sig i Serie A?

- Han kan säkert klara sig bra. Han är snabb. Det är ett måste för att komma till en så bra liga. Det är roligt att han hamnar med den annan adept som jag har haft - Pscar Hiljemark. Jag får åka ner och kolla hur de sköter sig.