Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lennartssons drag inför rivalmötet – stjärnan tillbaka i startelvan

Mot Djurgården fick han inleda på bänken – till rivalmötet mot AIK är Tobias Hysén återigen tillbaka i startelvan.

Endast två segrar på åtta omgångar och en tiondeplats i tabellen. Dessutom en tung förlust i slutminuterna mot Djurgården på bortaplan senast. IFK Göteborg är satt under hård press inför kvällens rivalmöte med AIK. En seger är ett måste för att hänga på lagen ovanför i tabellen. Och redan nu kan GP avslöja hur tränare Jörgen Lennartsson väljer att formera sin startelva i vad som får betraktas som lite av en måstematch för Blåvitt. 

Och det blir inte några större förändringar sedan mötet med Djurgården. Lennartsson väljer att nästan köra med exakt samma elva, vilket innebär att Sebastian Eriksson får fortsatt förtroende på vänsterbackspositionen trots att den tidigare ordinarie vänsterbacken Scott Jamieson numera är skadefri. En ändring blir det dock jämfört med senast och det är att Elias Omarsson får sätta sig på bänken för att i stället lämna över startplatsen till Tobias Hysén i anfallet. 

Elvan i sin helhet: 

Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Sebastian Eriksson – Henrik Björdal, Mix Diskerud, Mads Albaek, Sören Rieks – Mikael Boman, Tobias Hysén.