Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Lennartssons dagar räknade: "Något kommer hända"

Jörgen Lennartssons dagar som tränare för IFK Göteborg är räknade. Det erfar GP. Ingen i föreningens fotbollsstyrelse har gått att nå för en kommentar. - Jag har inte hört något, säger Lennartsson när GP när honom under måndagskvällen.

Frågan om vem som skall leda IFK Göteborg under resten av säsongen – och i framtiden – var huvudpunkten på dagens styrelsemöte. 

Jörgen Lennartsson har kontrakt säsongen ut, precis som de assisterande tränarna Alf Westerberg och Magnus Edlund samt målvaktstränaren Sven Andersson. 

Lennartsson har, precis som sportchef Mats Gren och föreningens spelare och styrelse, kritiserats för svaga insatser och uteblivna beslut på sistone.

I allsvenskan har Blåvitt bara samlat ihop 18 poäng på 14 matcher och är elva i tabellen.

Ett antal spelare har lämnat eller är på väg att lämna föreningen. Pengar att lösa likvärdiga ersättare saknas.

"Någonting kommer att hända"

Dagens styrelsemöte, som även behandlade föreningens ekonomi, var planerat sedan tidigare och inte en följd av söndagens bleka insats på Behrn Arena, där Örebro SK tilläts göra fyra mål under första halvlek.

Enligt uppgift till GP kopplat till frågan om Jörgen Lennartsson framtid som IFK-tränare ”kommer någonting att hända de närmaste dagarna”.

Styrelsen arbetar just nu med helheten och inväntar de sista pusselbitarna innan de presenterar en lösning, erfar GP.

Jörgen Lennartsson har flera av de tongivande spelarnas förtroende. Han uppges också ”ha omklädningsrummet kvar”. Det finns samtidigt ett missnöje från vissa spelare gällande laguttagningar. 

Under måndagen tränade IFK Göteborg som vanligt. Lennartsson betonade efteråt att han inte har några planer på att avgå.

– Nej, vi krigar på. Vi står upp och krigar varje dag. Det perspektivet finns liksom inte i vår värld. Vi har ett ansvar som ledare för IFK Göteborg. Som spelare har man ett ansvar för IFK Göteborg. Vi kan liksom inte lägga oss ner och dö för att vi förlorar en match, säger Lennartsson.

Lennartssons dagar räknade

Nu kan hans dagar i IFK vara räknade. Jörgen Lennartsson har tränat IFK Göteborg sedan 2015, vunnit cupen en gång och tagit laget till en andra- och fjärdeplats i allsvenskan. 

- Jag har inte hört något, säger Lennartsson när GP når honom under måndagskvällen.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och dess ordförande Frank Andersson vid upprepade för en kommentar utan framgång.

Under tisdagen är IFK Göteborg träningsledigt. Nästa träningspass för A-laget är på onsdag. På söndag väntar hemmamatch mot Örebro SK på Gamla Ullevi.

Frank Andersson har tidigare uttalat ett stöd för att förlänga Jörgen Lennartssons kontrakt. Något kontraktsförslag att ta ställning till har inte funnits.