Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Lennartssons besked: ”Vi har bestämt hur vi skall spela”

Efter sista träningen inför premiären mot Malmö FF slog Jörgen Lennartsson fast: – I dag är det 23 december. Det är den känslan.

Följdfrågan från den församlade mediekåren var självklar: Tror IFK Göteborgs tränare på tomten?

– Det finns rätt många som gör det, ibland. Kanske inte kopplat till det. Ni förstår vad jag menar.

Vad ligger i säcken?

– En fantastisk möjlighet. ”The oportunity”. Vi är väldigt avslappnade, harmoniska, hungriga och sugna på match. Kul att det kommer igång. Vi vet att vi möter ett lag där vi kan slå lite grand ur underläge.

– Vi behöver inte känna det favoritskapet, vilket har gett oss väldigt mycket energi under veckan. Vi känner också att det här är ju en fotbollsmatch av 30. Det perspektivet är viktigt också.

Du har vid flera tillfällen talat om att det är 1 april ni skall vara klara. Nu är det första april. Är ni klara?

– Klara är man aldrig i fotboll. För det är färskvara och ändrar sig hela tiden. Vi är väl tajmade vad gäller inriktningen utifrån det fysiska upplägget, pigga ben, vältränade, aggressiva, pigga i fötter och pigga i tankar.

– Skademässigt en väldigt bra situation. Alla är friska förutom ”Paka”. August Erlingmark är lite krasslig och lite tveksam. Vi får se under eftermiddag hur det utvecklar sig. I övrigt är alla friska och har tränat bra.

Hur lätt var det att bestämma sig för startelva i morgon?

– Det var en intressant arbetsuppgift. Med ett antal olika möjligheter. Vi har bestämt hur vi skall spela. Och vi har stor tro på det. Det var en möjlighet och inte svårighet. Men det fanns ett antal olika options. Absolut.

Tror du att Malmö FF kommer överraska i sin startelva?

– Vi får väl se vad de hittar på. De har haft lite olika varianter på information om Berget. För vår del spelar det inte så stor roll egentligen. Vi vet vilka spelare de har i sitt lag. Vi vet på ungefär vilka olika sätt de kan komma i sin uppställning. Vi har förberett oss på de olika varianterna.

Kommer du överraska?

– Det vet man aldrig.

Vad blir nycklarna i matchen?

– Det är första matchen. En premiär där båda lagen verkligen vill visa kvalitet. Nycklarna blir givetvis att vi får loss mycket energi och få igång farten i benen, kvaliteten i passningsspelet och aggressiviteten. Sedan finns det taktiska detaljer som jag inte kommer prata om som kommer vara viktiga.

Magnus Pehrsson är ny tränare i Malmö FF och kommer in med stora krav på sig. Hur är det att ha de kraven på sig som tränare?

– Han trivs nog fantastiskt bra med att vara tränare i Malmö. De har ett fantastisk bra gäng där med Jonnie Fedel, Olof Persson och Jens Fjellström.

Vad talar för IFK i morgon?

– Det är mycket. Vi har just den underdogskänslan i matchen. Ändå har vi 30 000 i ryggen. Vi har en spelartrupp som är extremt sugen på att spela fotboll i morgon. Och en spelartrupp som är väldigt harmonisk och redo för match.

Vad gör du i kväll?

– Det vet jag inte. Jag förbereder matchgenomgången. Sedan är jag väl med familjen. Det har jag inte tänkt på.