Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartsson: "Vi har inget att förlora"

Inför returen av den tredje kvalomgången till Europa League lägger Jörgen Lennartsson över allt favoritskap i knäet på HJK Helsingfors. - Vi har inget att förlora längre. Vi åker hit och har allt och vinna, säger han.

Efter 1-2 på Gamla Ullevi för en vecka sedan måste det till en nästintill bragdartad vändning för att IFK Göteborg ska avancera till playoff i Europa League. 

- Resultatet förra matchen har såklart viss inverkan på den här matchen. Det är för vår del HJK som har förväntningarna på sig att gå vidare. Vi har inget att förlora längre. Vi åker hit och har allt och vinna, säger Jörgen Lennartsson på presskonferensen dagen före match. 

HJK Helsingfors kommer sakna avstängde mittbacken Lum Rexhepi, japanen Atumo Tanaka samt Vincent Onovo. Taye Taiwo är dessutom tveksam till spel. Skadeläget i IFK Göteborg ser något ljusare ut. Gustav Engvall är inte spelklar förrän om två-tre veckor men Mattias Bjärsmyr kommer finnas med i Blåvitts startelva på torsdagen. Mikael Boman testas under träningen dagen före match. 

- Bjärsmyr testade på träningen i går och det kändes bra. Boman känner vi på och ser hur det utvecklar sig. Han är inte 100 procent säker på spel, säger Lennartsson.

Om Mikael Boman blir spelklar återstår det att se vem som tar platsen bredvid honom. Tobias Hysén är nämligen kvar i Göteborg. 

- Hans fru ska få sitt tredje barn. Datumet har gått över tiden. Kommer det att bli en lyckad situation där hon föder under dagen eller natten kommer han imorgon. Om hon inte har fött barnet innan imorgon förmiddag kommer inte Tobbe alls, säger Lennartsson.

Samma situationen gäller för Adam Johansson vars första barn är på väg. 

Jörgen Lennartsson ser Sören Rieks som första alternativet längst fram i skadeblåsten. 

- Han är kanske inte en renodlad forward, utan mer en droppade forward. Det är det alternativet som finns, kan man säga.

Patrik Karlsson Lagemyr fick en smäll under senaste matchen mot Jönköping och ska liksom Boman testas under onsdagens träning. 

Haitam Aleesami har ryktats varit klar för italienska Palermo den senaste tiden. Men en affär är inte klar än, i alla fall om man får tro IFK Göteborgs tränare.

- Jag har inte en aning faktiskt. Det enda jag vet är att han är våran spelare just nu. Han spelar i Blåvitt i dag. Jag hoppas så klart han blir kvar.