Lennartsson: "Vi har goda minnen från Polen"

Det blev en lugn kväll på jobbet för IFK Göteborg i returmötet med Llandudno. Efter seger med 7-1 totalt väntar nu polskt motstånd i andra kvalomgången. – Det blir en match av helt annan dignitet mot polska ligatvåan, säger Jörgen Lennartsson.

ANNONS
|

Efter en solklar hemmavinst med 5-0 möblerade IFK Göteborg om en hel del i startelvan i returmötet i Wales. Bland annat fick Pontus Dahlberg och Alexander Leksell göra sina tävlingsdebuter i Blåvittröjan.

– Vi bytte nio man för att vi ville ge många chansen att vara delaktiga och så har vi många viktiga matcher framöver, säger Jörgen Lennartsson.

Precis som i hemmamatchen så var det IFK Göteborg som tog kommandot i matchen och skapade flera bra lägen efter något som kan liknas vid en hörnkavalkad. Men det skulle dröja fram till den 36:e matchminuten innan chanserna gav utdelning.

Då skickade Martin Smedberg-Dalence fram ett distansskott som gav 1-0, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

ANNONS

– Jag tycker att det var en helt okej första halvlek och vi har kontroll på matchen. Med lite bättre skärpa hade vi kunnat göra ett par mål till, säger Jörgen Lennartsson.

I andra halvleken fortsatte den blåvita dominansen och ett riktigt mönsteranfall gav resultat. Patrik Lagemyr Karlsson, som fick spela från start, fick bollen från backlinjen, skar in i plan och spelade ut till Tobias Hysén som satteen hård boll längs marken till Victor Sköld som kunde sätta 2-0 i öppet mål.

– Det var det bästa i matchen ett riktigt kvalitetsmål, säger en nöjd tränare.

Men efter det målet slog IFK av på tempot och Llandudno kom till ett par avslut utan att vara riktigt nära. Men i den 72 matchminuten fick debutanten Pontus Dahlberg släppa in ett mål efter att Danny Hughes fått ett friläge.

– Det är klart att det var lite surt men i övrigt kändes det bra. Jag hade en ganska lugn kväll. Det vara roligt att få göra debut, säger Dahlberg.

En lugn kväll på jobbet som slutade med att IFK till slut vann mot walesarna med klara 7-1 sammantaget efter att ha vunnit med 2-1 på torsdagskvällen.

– Ett gott dagsverke. Det var viktigt och att vi klarade oss utan att dra på oss onödiga varningar eller skador, säger Lennartsson.

ANNONS

På torsdag väntar nästa kvalomgång i Europa League mot betydligt svårare motstånd i polska GKS Piast Gliwice som slutade på andra plats i ligan.

– Det är klart att det blir en helt annan dignitet i den matchen men vi har goda minnen från Polen förra året och har en harmonisk och hungrig spelartrupp så det bådar gott, säger Lennartsson.

Mer än så vill han inte prata om Europa League.

- Nu ligger allt fokus på söndag och matchen mot Sundsvall.

IFK Göteborg inleder på bortaplan och hemmareturen spelas den 21 juli.

AIK, det andra svenska laget i Europa Leagues första kvalomgång, vann med 2–0 borta i Wales mot Bala Town, och gick därmed vidare med sammanlagt 4–0.

ANNONS